21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialUn nou serial pe TLC: despre credinţele lumii, cu Oprah

Un nou serial pe TLC: despre credinţele lumii, cu Oprah

 

Începând de luni, telespectatorii români pot vedea o nouă emisiune prezentată de faimoasa Oprah Winfrey: „Credinţele lumii“, un serial ce dezvăluie cum adepţi ai diverselor religii pornesc să caute un sens mai profund al vieţii.

Apelând la poveşti emoţionante, susţinute de imagini de excepţie, seria pune în valoare cele mai complexe elemente ale unor practici spirituale din întreaga lume.

“În ultimii trei ani, am căutat împreună cu echipa mea povești uimitoare despre credință, iubire și devotament”, a declarat Oprah Winfrey. “Acest proiect este unul foarte drag mie. Mi-am dorit să pot împărtăși mai departe astfel de povești, care reflectă lumea în care trăim și explorează căutările continue ale omenirii, în încercarea de a ne conecta cu ceva mai presus decât noi.”

În primul episod, telespectatorii au cunoscut-o pe Cha Cha, o tânără de 19 ani, studentă la un colegiu creștin evanghelic. Ea speră să refacă legătura cu credința ei, după ce o traumă suferită recent a zguduit-o cumplit. Reshma Thakkar, o tânără amerindiană hindusă din Chicago, ajunge până pe malurile fluviului Gange din India pentru Kumbh Mela, alăturându-se milioanelor de credincioși care participă la cea mai amplă adunare spirituală din lume. În Ungaria, la Budapesta, Mendel Hurwitz are 13 ani și se pregătește pentru Bar Mitzvah, sărbătoarea care pentru evrei marchează transformarea băieților în bărbați. Sinagoga lui Mendel din Budapesta a fost la un pas de dispariție, iar micuța comunitate evreiască din acest oraș face mari eforturi ca să-și mențină vie cultura. În povestea din finalul acestui prim episod, Terry Gandadila, un bătrân aborigen din Australia, care își trăiește probabil ultimele zile, îi transmite nepotului înțelepciunea și cunoștințele acumulate de tribul lui. Bunicul și nepotul merg împreună pe urmele unui cântec, o adevărată hartă străveche, care, în concepția tribului, dezvăluie cum a fost creată lumea și cum trebuie trăită viața în armonie cu spiritele strămoșilor comunității.

O viaţă de succes

Oprah Winfrey este unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori TV, producătoare și actriță. Și-a creat o legătură fără egal cu oameni din întreaga lume, devenind una dintre cele mai respectate și mai admirate persoane din zilele noastre.

În calitate de președinte și CEO, conduce propria televiziune de succes, OWN: Oprah Winfrey Network, și este fondatoarea publicației “O, The Oprah Magazine“ și a companiei Harpo Films.

Winfrey este actriță nominalizată la Premiul Oscar pentru rolul din filmul “The Colour Purple” (Culoarea purpurie), în regia lui Steven Spielberg, și s-a bucurat de aprecierile criticilor în filmul ”The Butler” (Majordomul), regizat de Lee Daniels. De curând, a fost producătoarea filmului premiat cu Oscar “Selma”, în care a și jucat. Timp de 25 de ani, Winfrey a fost gazda talk-show-ului premiat “The Oprah Winfrey Show”.

Unul dintre cele mai mari spirite filantropice ale lumii, Winfrey este de mult timp adepta ideii că educația este o poartă deschisă spre libertate. În aprilie 2014, ea a încheiat un parteneriat cu Starbucks și a creat ceaiul Teavana Oprah Chai, care se vinde în magazinele Starbucks și Teavana din SUA și Canada. Pentru fiecare ceai cumpărat, Starbucks face o donație către Fundația Oprah Winfrey Leadership Academy, care susține oportunitățile educaționale pentru tineri și, la rândul său, oferă fonduri unor organizații caritabile de nivel național, printre care Girls Inc., National CARES Mentoring Movement, Pathways to College și U.S. Dream Academy. În octombrie 2015, The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls (Academia ”Oprah Winfrey” de Leadership pentru Fete) din Africa de Sud a sărbătorit a cincea promoție de absolvente. Winfrey a înființat această școală în 2007, ca să le ofere șanse la educație fetelor cu înclinații academice din medii defavorizate.

Absolventele școlii și-au continuat studiile atât în Africa de Sud, cât și la colegii și univer­sități din întreaga lume. 

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă