23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialS-a publicat topul celor mai fericite țări din lume. Care este locul...

S-a publicat topul celor mai fericite țări din lume. Care este locul României

România este pe locul 57 într-un clasament denumit World Happiness Report 2017,  întocmit de ONU și dat publicității luni, informează Agerpres.

În acest clasament, România este devansată de Cehia (23), Polonia (46) și de Republica Moldova (55). În schimb, România este înainte de Ungaria (75), Grecia (87) și Bulgaria (105).

Raportul combină șase factori pentru a realiza acest clasament cu 155 de poziții: PIB-ul pe cap de locuitor, speranța de viață, sprijinul social, incidența corupției în administrație și afaceri, libertate socială și generozitate măsurată în donații recente.

Cele mai fericite zece țări din lume potrivit acestui clasament sunt Norvegia (1), Danemarca (2), Islanda (3), Elveția (4), Finlanda (5), Olanda (6), Canada (7), Noua Zeelandă (8), Australia (9) și Suedia (10).

La polul opus al clasamentului se află Yemen (146), Sudanul de Sud (147), Liberia (148), Guineea (149), Togo (150), Ruanda (151), Siria (152), Tanzania (153), Burundi (154) și Republica Centrafricană (155).

România se situează pe locul 15 într-un clasament al progreselor realizate de 126 de țări în intervalul 2014-2016 față de intervalul 2005-2007, clasament dominat de Nicaragua, Letonia și Sierra Leone. Și în acest clasament care măsoară ameliorarea indicelui de fericire R. Moldova se află înaintea României, pe locul al 5-lea.

Unul dintre capitolele din acest clasament la care România stă cel mai bine este percepția subiectivă asupra stării personale de bine în rândul copiilor, măsurată în funcție de trei indicatori — satisfacția față de viață în general, gradul de fericire din ultimele două săptămâni și optimismul în privința viitorului — la care țara noastră a obținut scoruri de 9-9,5 din 10, cele mai mari din lume, potrivit autorilor studiului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă