21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialPregătiri pentru festivalul intercultural ProEtnica 2014

Pregătiri pentru festivalul intercultural ProEtnica 2014

În perioada 21 – 24 august 2014, cetatea Sighişoarei devine un For al dialogului intercultural din România.

În aceste zile au loc pregătirile pentru cea de-a 12-a ediție a Proetnica – Festival Intercultural Sighisoara, astfel că a fost actualizat site-ul oficial al Festivalului, www.proetnica.ro, și pagina Facebook.

De 14 ani încoace, Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret împreună cu Municipiul Sighișoara organizează Proetnica – Festival Intercultural la Sighişoara.

Misiunea ProEtnica este de a contribui la mentenanța şi crearea păcii interetnice intr-o societate pluralistă şi democratică prin următoarele două obiective:

a. ProEtnica oferă o Agoră pentru exprimarea, păstrarea şi dezvoltarea identităţilor etnoculturale din România prin prezentarea patrimoniului cultural al celor 20 de minorități etnice naționale în cadrul celor 30 de manifestări artistice pe scena principală, a celor 20 de standuri de prezentare precum și a expozițiilor de artă.

b. ProEtnica promovează dialogul intercultural şi interacţiunea artistică prin organizarea unui festival intercultural de 4 zile cu 800 de participanţi, 25 de manifestări interactive, 8 prelegeri pe teme etnoculturale şi 15.000 de vizitatori.

ProEtnica oferă vizitatorilor o imagine inedită despre cultura minorităților etnice, devenind o punte de comunicare între trecut, prezent și viitor.

ProEtnica are loc între vechile ziduri ale cetății medievale – un loc construit pentru apărare şi monoculturalism – transformand astfel Cetatea Sighișoarei într-un forum, cu acces gratuit, al dialogului intercultural.

Organizatori: Municipiului Sighişoara, Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret

Finanţatori: Ministerul Culturii,Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României.

Cele mai citite

A dat foc caselor vecinilor ca să se răzbune că statul i-a luat în grijă pe cei șase copii

Un piroman din județul Bacău a dat foc caselor vecinilor ca să se răzbune că statul i-a luat în grijă pe cei șase copii. Poliţiştii...

VIDEO Tânăr de 25 de ani arestat preventiv pentru că a vândut droguri minorilor

Un tânăr de 25 de ani, din județul Gorj, a fost arestat preventiv, sub acuzația de trafic de droguri de risc, în formă continuată. ...

Site-urile ANAF și Ministerului Finanțelor vor fi indisponibile temporar pentru mentenanță

Joi, 26 septembrie 2024, site-urile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerului Finanțelor (MF) vor fi supuse unor lucrări de mentenanță programate, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă