Maratonul nisipului, eveniment unic în Europa

de Cristian Hagi , 24 martie 2015 - stire actualizata la ora 22:32, 24 martie 2015
Participă alergători din nouă țări

Duminică, 29 martie 2015, stațiunea Mamaia va deveni, pentru o zi, capitală europeană a sportului. În celebra stațiune de pe litoralul românesc va avea loc Maratonul nisipului – primul și singurul eveniment sportiv de acest gen din Europa care se organizează pe nisip – la care s-au înscris sute de competitori, atât din România, cât și din străinătate. La eveniment participă 400 de sportivi profesioniști.

”Avem înregistrări din nouă state, printre care Marea Britanie, SUA, Italia, Rusia, Camerun, Coreea de Sud și Nigerie”, a spus Daniel Antonaru, organizatorul maratonului. Acesta spune că nu se aștepta la un număr atât de mare de participanți. De fapt, din cauza aceasta au fost oprite înscrierile. Pe lângă maraton, se va organiza și o cursă de ­semi-maraton, dar și una de 10 kilometri.

De asemenea, familiile vor putea alerga împreună, într-o cursă de un kilometru. Competiția are premiii totate în bani de 20.000 de lei. Taxa de participare variază între 10 și 30 de lei. Cursele vor avea loc duminică. Se pleacă din față de la Radio Constanța, iar punctul intermediar de întoarcere este la o distanță de 10,5 km față de linia de start, pe plaja din dreptul Taberei de copii Năvodari, iar maratoniștii vor parcurge acest traseu de două ori, în comparație cu semi-maratoniștii, care vor alerga o singură buclă.

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design