Timp de trei zile, în perioada 15-17 august, în faţa Pavilionului Expoziţional Constanţa, va avea loc Festivalul Naţional al Peştelui. Din cadrul evenimentului, nu vor lipsi preparate din peşte proaspăt gătite, produse tradiţionale din peşte (icre, zacuscă de peşte, varză calită cu peşte), sushi şi diverse sortimente de vinuri şi condimente.
Pasionaţii de pescuit vor găsi ghiduri esenţiale pentru trusa oricărui pescar, de asemenea, cei prezenţi vor afla secrete şi sfaturi de la specialişti, informaţii despre beneficiile şi importanţa consumului de peşte, dar şi despre modalităţile şi tehnicile de preparare a acestuia. În fiecare zi a festivalului, vor avea loc demonstraţii de gătit cu degustare şi conferinţe de nutriţie şi acvacultură. Programul de vizitare are loc între orele 10.00 şi 22.00, vineri şi sâmbătă (15-16 august) şi între orele 10.00 şi 16.00, duminică (17 august). Intrarea este liberă.
Cel mai mare festival al peştelui din România se desfăşoară în 2014 pe parcursul a cinci ediţii, în perioada mai-octombrie, în cinci oraşe diferite. Primele ediţii au avut loc la Tg. Jiu (16-18 mai) şi Cluj-Napoca (20-22 iunie), următoarele fiind programate la Bucureşti (3-5 octombrie) şi Iaşi (24-26 octombrie).