21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialConcert de jazz, la București, susținut de Corey Mwamba – Inner Voice...

Concert de jazz, la București, susținut de Corey Mwamba – Inner Voice Trio

Concertul Corey Mwamba – Inner Voice Trio este penultimul din seria de concerte de jazz curatoriate de pianistul Lucian Ban în cadrul programului Artist in Residence, organizat de ARCUB.

Recunoscut pentru creativitatea sa, Mwamba lucrează cu o gamă largă de genuri din jazz și muzică contemporană, folosindu-se de ritmurile electronice și folk din diferite țări. Corey Mwamba a câștigat în 2007 premiul pentru dezvoltare artistică PRSF/Jerwood Foundation Take Five, iar în 2008 a fost nominalizat la categoria Inovație în cadrul BBC Jazz Awards. Mwamba a fost inclus în edițiile 62, 63 și 64 ale topului criticilor din Downbeat Annual.

Muzică improvizată

Corey Mwamba (foto) s-a născut în Derby și a trăit în Londra, Mufulira, în Zambia, Southampton și Birmingham. Decizia de a cânta la vibrafon a fost luată în adolescență, după ce a dat într-o carte peste o poză cu Orphy Robinson și apoi a făcut cinci lecții cu percuționistul de orchestră Lewis Dyson. Muzica improvizată, bluesul și swingul au fost printre genurile abordate de tânărul artist, care ulterior a depășit limitele jazzului și ale muzicii improvizate în colaborarea sa cu Tomorrow’s Warriors, Andy Hamilton, Master Drummers of Africa, Pat Thomas, Orphy Robinson, Lol Coxhill, Robert Mitchell și mulți alții.

In session

Dublul concert continuă cu un session de jazz modern, funk și soul adus de Inner Voice Trio, care este format din trei muzicieni de jazz ai secolului XXI – pianistul -Albert Tajti, basistul Michael Acker și invitatul lor din -Brazilia, bateristul Matheus Jardim. Concertul “Stages of the Sun” este o suită programatică alcătuită din șapte -piese care, în viziunea trioului, ilustrează momentele unei zile de vară: Sunrise, Shine, Burn, Shadow, Sunset, Chill, Midnight. București, ARCUB, 8 iunie.  

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă