Multe studii au explorat beneficiile usturoiului asupra sănătăţii, însă puţine s-au oprit asupra impactului său mai ales asupra diabeticilor ce adesea suferă de cardiomiopatie. O nouă cercetare arată că usturoiul are capacitatea de a preveni această afecţiune a diabeticilor.
Autorii studiului publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry atrag atenţia că diabeticii prezintă un risc de cel puţin de două ori mai mare de a muri de pe urma bolilor de inimă, relatează EmaxHealth, citat de ziare.com. În mod special, aceştia sunt vulnerabili la cardiomiopatie.
În cadrul experimentelor de laborator realizate pe cobai cu diabet, uleiul de usturoi care li se administrase a avut rol protector, cel puţin în comparaţie cu unul de porumb, administrat altor exemplare cuprinse în studiu. Cercetătorii sunt convinşi că schimbările care au avut loc pot fi puse pe seama antioxidanţilor ce se găsesc în usturoi. Au fost identificate peste 20 de substanţe cu rol protector pentru inimă.