13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăGDPRFemeile din România, familiarizate cu mijloacele de contracepţie moderne

Femeile din România, familiarizate cu mijloacele de contracepţie moderne

Rezultatele unui studiu realizat în luna decembrie 2010 au arătat că femeile din România cunosc mai bine ca în anii precedenţi mijloacele moderne de contracepţie. Astfel, 48% dintre femeile intervievate  ştiu despre inelul vaginal, contraceptivele injectabile sunt cunoscute de 43%, plasturele cotraceptiv de 41% şi spermicidele de 32%.

În ciuda familiarizării cu aceste mijloace de contracepţie modernă, metoda calendarului este în continuare metoda cu cel mai mare grad de satisfacţie.  La studiu au participat  1072 persoane, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 39 ani, din mediul urban.

Conform aceluiaşi studiu, cele mai cunoscute mijloace de contracepţie sunt prezervativul şi pilula contraceptivă. Pe locul doi se află contracepţia de urgenţă, metoda calendarului şi coitul întrerupt, iar pe locul trei, dispozitivul intrauterin/steriletul. Sunt urmate de diafragmă şi sterilizarea masculină sau feminină.

Pentru românce, cele mai importante criterii atunci când îşi aleg metoda contraceptivă sunt: protecţia împotriva sarcinilor nedorite, uşurinţa în utilizare şi gradul de satisfacţie sexuală. Consumatoarele nu acordă mare importanţă cantităţii de estrogeni din produsul contraceptiv pe care îl folosesc,  deşi impactul asupra sănătăţii ar trebui să fie unul dintre principalii factori de decizie. 

„Este îngrijorător faptul că femeile nu sunt foarte preocupate de sănătate când aleg metoda de contracepţie. Nu foarte multă lume ştie că reacţiile adverse de tip cheaguri de sânge, hipertensiune, dureri de cap etc sunt date de estrogeni. De fapt, evoluţia metodelor de contracepţie urmăreşte reducerea cantităţii de estrogeni pentru a diminua riscul potenţialelor efecte adverse. Medicul ginecolog este în măsură să recomande contraceptivul potrivit pentru fiecare caz în parte, în funcţie de starea generală de sănătate şi istoricul medical”, a declarat Doctor Ruxandra Dumitrescu de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, din Bucureşti.

În ceea ce priveşte obiceiurile de consum ale utilizatoarelor de metode contraceptive, femeile care folosesc prezervativul sunt cele cărora le place să îşi petreacă timpul în afara casei, cu prietenii. Cele care utilizează pilula contraceptivă sunt persoane active, care sunt axate mai mult pe propria persoană şi le place să se bucure de fiecare moment.

Iar atât utilizatoarelor prezervativului, cât şi ale pilulelor contraceptive, le place să fie mereu în pas cu moda. Inelul vaginal este mai atractiv pentru femeile care au o viaţă socială activă şi obişnuiesc să adopte foarte rapid lucrurile noi. Pe de altă parte, persoanele conservatoare care au o viaţă mai puţin activă sunt înclinate să adopte metoda calendarului.

Studiul a mai arătat şi faptul că femeile au încredere în medicii ginecologi deoarece pentru 42% dintre respondenţi este cea mai importantă sursă de informare în alegerea metodelor contraceptive.

Datele au fost obţinute în urma unui studiu de piaţă realizat de ISRA Center Marketing Research pentru MSD Români.

 

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă