Primăvara este cel mai potrivit monument din an pentru a vă recăpăta tonusul, buna dispoziţie şi forma fizică. Profitaţi de legumele şi fructele de sezon care reîncarcă organismul cu minerale şi vitamine şi vă oferă energie şi frumuseţe.
Toate verdeţurile şi crudităţile pe care le găsiţi în piaţă primăvara sunt surse excelente de vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale, fibre şi antioxidanţi cu efecte benefice pentru sănătate. Spanacul, urzicile şi loboda au efect laxativ, cireşele şi ceapa verde reduc colesterolul din sânge, iar usturoiul şi varza stimulează imunitatea întregului organism. Gătiţi verdeţurile cu puţină grăsime şi nu le fierbeţi excesiv pentru că îşi pierd conţinutul de nutrienţi.
Nutriţionistul Mihaela Bilic a întocmit în cartea Sănătatea are gust o listă de cumpărături cu cele mai bune alimente pe care trebuie să le consumaţi primăvară. Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a afla care sunt aceste alimente.