1.7 C
București
duminică, 29 decembrie 2024
AcasăGDPRCârnatul care contribuie la prevenirea cancerului

Cârnatul care contribuie la prevenirea cancerului

Oamenii de ştiinţă bulgari au inventat cârnatul despre care susţin că poate contribui la prevenirea mai multor tipuri de cancer. Produsul conţine licopen, o substanţă ce determină culoarea roşie a tomatelor şi care se găseşte în cantităţi mare în pieliţa de roşii, relevă presa locală, monitorizată de ITAR-TASS si de Agerpres.

 

Astfel, cercetătorii de la Universitatea de Tehnologii Alimentare din Plovdiv şi-au propus să-i convingă pe producătorii de mezeluri din Bulgaria să renunţe la aditivi şi alte ingrediente nocive pentru a reda o culoare plăcută produselor lor.

‘În timpul producerii pastei de tomate, pieliţa roşiilor nu trebuie aruncată, deoarece conţine mult licopen din care poate fi extras un colorant natural’, afirmă profesorul de la Universitatea Pantaley Deneuve, care susţine că astfel producătorii de mezeluri ar putea renunţa la coloranţii artificiali.

Conform constatărilor cercetătorilor bulgari, licopenul reduce incidenţa mai multor tipuri de cancer şi este util pentru piele. În plus, încetineşte procesul de îmbătrânire. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Plovdiv sunt încrezători că, într-un viitor apropiat, ţara lor va produce primele mezeluri absolut sănătoase pentru organismul uman.

Cele mai citite

Românii, tot mai nemulțumiți de viață: Criza politică urcă pe lista principalelor temeri

Războiul din apropierea României rămâne o sursă majoră de îngrijorare pentru 24% dintre respondenți Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES)...

Premierul Benjamin Netanyahu va fi supus unei operaţii de prostată, în plin conflict cu Hamas

Netanyahu a fost diagnosticat cu o infecţie urinară, cauzată de o hipertrofie benignă de prostată Premierul israelian Benjamin Netanyahu, în vârstă de 75 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă