3.8 C
București
joi, 16 ianuarie 2025
AcasăGDPRAstărăstoae: Demnitarii ar trebui să rezolve problemele din sistemul sanitar

Astărăstoae: Demnitarii ar trebui să rezolve problemele din sistemul sanitar

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae a declarat miercuri, pentru Agerpres, că reprezintă o sfidare pentru restul populaţiei faptul că oamenii politici aleg să se trateze în străinătate, informează agenţia Agerpres.

„Demnitarii în loc să rezolve problemele din sistemul de sănătate preferă să se trateze în altă parte. În locurile în care ajung de cele mai multe ori întâlnesc medici români pe care ar trebui să-i atragă ca aceştia să revină în ţară. Această atitudine este o sfidare faţă de restul populaţiei, căreia i se spune să aibă răbdare. Se spune că toţi sunt egali, dar constatăm că unii sunt mai egali ca alţii”, a apreciat preşedintele CMR.

Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, a declarat la rândul său, că a devenit chiar un obicei alegerea străinătatea pentru tratament.
„Medicii români sunt foarte buni, eu am încredere în ei. Atitudinea demnitarilor români îi determină şi mai mult pe medici să plece din România. E o sfidare la adresa medicilor din ţara noastră. Au fost cazuri când au plecat în străinătate şi au revenit într-o stare mai gravă. Sigur, sunt situaţii când trebuie mers în străinătate, acestea nu se pun în discuţie, dar cei care trebuie să decidă sunt medicii”, a spus prof. dr. Monica Pop.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, prof. dr. Florian Popa, a declarat că „sunt boli care pot beneficia de o platformă tehnică de un înalt nivel în străinătate şi atunci alegerea este străinătatea, dar sunt boli care pot fi tratate la fel de bine în ţară”. „Dacă însă pacientul doreşte să se trateze în altă ţară pentru astfel de boli ar trebui să suporte toate costurile. Astfel de atitudini sunt şi un blam la adresa medicilor români”, a mai spus rectorul UMF Carol Davila.

Cele mai citite

Rusia va pune condiții dure la negocierile cu Trump. Ucraina să nu adere niciodată la NATO

Rusia va cere Ucrainei să devină un stat neutru, cu o armată limitată, și să nu adere niciodată la NATO. Aceasta ar fi condiția...

ANAF explică: Cine are dreptul la asigurare medicală gratuită în România

Actualizarea legislativă vizează clarificarea statutului de asigurat, pentru anumite categorii vulnerabile Modificările aduse Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și Codului fiscal definesc...

BERD investește masiv în România: 707 milioane de euro pentru dezvoltare economică în 2024

Totalul investițiilor BERD, direcționate către sectorul privat se ridică la 83% anul trecut, față de 2023 Anul 2024 a adus pentru România o creștere semnificativă...
Ultima oră
Pe aceeași temă