16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăGDPRAfla ce trebuie sa faci ca sa ai copii inteligenti

Afla ce trebuie sa faci ca sa ai copii inteligenti

Potrivit ultimelor cercetari, este ideal sa lasi sa treaca doi ani de la nasterea ultimului copil pana sa te apuci sa concepi altul. De ce? Daca diferenta de ani dintre copii este mai mare, atunci acestia vor fi mai inteligenti.

Cercetatorii au descoperit ca acei copii care s-au nascut la cativa ani distanta fac punctaje mai mari la testele de inteligenta. Materiile la care exceleaza sunt matematica si literatura.

„Cand parintii trebuie sa se ocupe de doi copii mici, atunci cel putin unul din acestia va fi neglijat”, a declarat Kasey Buckles, profesor universitar, autor al unui studiu de specialitate.

Buckles si asistenta sa, Elizabeth Munnich, au analizat cazurile a 3000 de femei care au nascut 5000 de copii, in perechi. Acestia au sustinut teste de inteligenta la varsta de 5 ani, si apoi la varsta de 7 ani.

Profesorul a descoperit ca, daca diferenta de ani dintre copii era mai mare, acestia luau note mai mari.

Toti copiii proveniti din mame care au asteptat 2 ani sau mai mult pana sa-i mai faca micutului un fratior, aveau coeficientul de inteligenta semnificativ mai mare.

„Cu cat petreci mai mult timp cu un singur copil, cu atat acesta va avea un bagaj cognitiv mai mare”, a declarat Buckles.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a...

Termofocare inteligente: Controlul încălzirii cu ajutorul tehnologiei moderne

Salut, dragă cititorule! Ți s-a întâmplat vreodată să te întorci acasă într-o seară rece de iarnă și să-ți dorești ca locuința ta să fie...

Mai mulți judecători s-au pensionat. Iohannis a semnat decretele

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 20 septembrie 2024, mai multe decrete de eliberare din funcție a unor judecători care au ieșit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă