17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Tocană Cenuşăreasa

Reţeta zilei: Tocană Cenuşăreasa

Tocana Cenuşăreasa cu carne de porc, cartofi dulci, roşii şi mirodenii, gătită în vas din ceramică, este delicioasă şi săţioasă. Potrivit reţetei sugerate de readersdigest.ca, cel mai bun mod de servire a tocanei este cu topping din iaurt şi ceapă verde.  

Ingrediente

  • două cepe mari, tocate
  • doi căţei de usturoi, tocaţi
  • 50 g de făină
  • o linguriţă cu sare

Citeşte şi: Reţeta zilei: Tortellini cu pui, spanac şi roşii

  • ¼ linguriţe cu piper
  • 1.4 kg de carne de porc, tăiată în cuburi de 2.5 cm
  • două linguri cu ulei
  • o lingură cu unt
  • 540 g de roşii în suc, în conservă
  • un cartof dulce, mărunţit
  • un măr, mărunţit
  • trei linguri coacăze confiate

Citeşte şi: Prânz rapid şi delicios: Plăcintă „hamburger”

  • ½ linguriţe condiment pentru plăcintă de dovleac
  • ¼ linguriţe chimen măcinat
  • o frunză de dafin

Ingrediente pentru topping

  • 300 g de iaurt
  • 100 g de ceapă verde mărunţită

Mod de pregătire

Într-un vas din ceramică, se pun ceapa şi usturoiul.

Într-o pungă de plastic rezistentă, se amestecă făina, sarea şi piperul. Apoi, se adaugă bucăţile de carne, se închide şi se agită punga, astfel încât să se acopere bine carnea, pe toate părţile. Se aruncă făina rămasă.

Citeşte şi: Reţeta zilei: Friptură de vită la grătar, în stil coreean

Înttr-o tigaie mare, se încinge o lingură cu ulei şi untul, la temperatură medie. Se prăjesc bucăţile de carne, pentru aproximativ patru minute, adăugând ulei, dacă este necesar.

După aceea, cu ajutorul unei linguri cu găuri, se transferă carnea în vasul din ceramică.

Peste bucăţile de carne, se adaugă roşiile şi sucul din conservă, cartoful dulce, mărul, coacăzele, frunza de dafin, chimenul şi condimentul pentru plăcintă de dovleac.

Se acoperă vasul şi se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru aproximativ 8 sau 10 ore, sau la temperatură ridicată, pentru aproximativ 4 sau 5 ore. La final, se aruncă frunza de dafin.

Înainte de servire, într-un bol, se amestecă iaurtul cu ceapa verde, după care se adaugă toppingul peste fiecare porţie de tocană.

Cele mai citite

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...

Dezvăluire șocantă făcută de actrița Tily Niculae, actrița din „La Bloc”

Tily Niculae, cunoscută pentru rolul ei din serialul „La Bloc”, a făcut o dezvăluire tulburătoare, relatând că fiica ei a suferit un accident vascular...

Marian Rada revine în fotbal! La ce echipă va merge fostul antrenor al Rapidului

AFC Câmpulung Muscel a făcut recent un pas important în întărirea echipei sale, anunțând numirea lui Marian Rada și Marius Bratu în funcții cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă