Supa de cartofi cu bacon şi brânză Cheddar este aspectuoasă şi delicioasă, perfectă pentru un prânz sau o cină în zilele reci, potrivit reţetei sugerate de allrecipes.com.
Ingrediente
- 9 cartofi
- 130 g de unt
- 130 g de făină
- 1.2 l de lapte
- 0.5 linguriţe cu sare
- o linguriţă cu piper negru
- 100 g de bucăţi de bacon
- patru fire de ceapă verde, mărunţite
- 280 g de brânză Cheddar rasă
- 220 g de smântână
Mod de pregătire
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a reţetei.
Se înţeapă cartofii cu o furculiţă şi se pun în cuptorul cu microunde, câte trei sau patru odată, după care se curăţă de coajă şi se zdrobesc.
Într-o tigaie mare, se topeşte untul, la temperatură medie. Apoi, se adaugă făina şi se amestecă timp de un minut, după care se adaugă laptele, treptat, amestecând continuu.
După aceea, se adaugă cartofii, sarea, piperul, 66 g de bacon, două linguri cu ceapă verde şi aproape toată brânza.
Apoi, se adaugă smântâna.
În final, pentru servire, se adaugă baconul rămas, ceapa şi brânza.