Sufleul de ciocolată neagră este aspectuos şi delicios, perfect pentru orice zi în care ai poftă de ceva dulce, dar şi pentru o cină romantică. Potrivit reţetei sugerate de food.com, desertul se pregăteşte uşor, în aproximativ 30 de minute, cu şase ingrediente la îndemână.
Ingrediente
- 30 g de smântână groasă
Citeşte şi: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată
- 120 g de ciocolată neagră
- 0,5 linguriţe cu unt
- două ouă mari, cu albuşurile şi gălbenuşurile separate
Citeşte şi: Desert răcoros, fără coacere: Lasagna de ciocolată
- bitartrat de potasiu (opţional)
- 50 g de zahăr
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade Celsius.
Se tapetează un vas de yena sau o tavă rotundă cu unt rece, zahăr granulat şi cacaua.
Într-o cratiţă, se topesc untul, smântâna şi ciocolata, după care se închide aragazul şi se adaugă gălbenuşurile.
Apoi, într-un bol mediu, se bat albuşurile spumă, cu bitartratul de potasiu.
După aceea, se amestecă albuşurile în compoziţia de ciocolată, încet, de jos în sus, până când se încorporează.
Se toarnă aluatul astfel format în vasul pregătit şi se dă la cuptor pentru 15 minute, pe grătarul aşezat la mijloc. Înainte de a se da la cuptor, se pot adăuga bucăţi de ciocolată în aluat.