Prăjitura cu scorţişoară şi glazură este aspectuoasă şi delicioasă, perfectă pentru o masă festivă, dar şi pentru mesele de zi cu zi. Desertul se pregăteşte uşor, cu ingrediente la îndemână, potrivit reţetei sugerate de popsugar.com.
Ingrediente
- 500 g de făină
- o lingură cu scorţişoară
- două linguriţe cu nucşoară
- două linguriţe cu praf de copt
- 300 g de zahăr brun
- o linguriţă cu sare
- 0.5 linguriţe cu bicarbonat de sodiu
- 230 g de unt nesărat
- patru ouă
- 120 g de brânză cremoasă
- 100 g de zahăr pudră
- cinci linguri cu lapte
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.
Într-un bol, se amestecă făina, scorţişoara, nucşoara, praful de copt, sarea şi bicarbonatul de sodiu.
Într-un alt bol, se amestecă untul, zahărul brun şi ouăle.
Apoi, se adaugă, treptat, compoziţia cu făină în bolul cu ouă.
După aceea, se pune aluatul într-o tavă circulară, cu gaură la mijloc, şi se dă la cuptor pentru 50 de minute.
Pentru glazură, se amestecă brânza cremoasă, zahărul pudră şi laptele. Se amestecă până când se obţine o glazută fină. Dacă este nevoie, se mai adaugă lapte.
În final, se toarnă glazura peste prăjitură.