Pieptul de pui umplut cu mere este delicios şi se pregăteşte cu ingrediente la îndemână, în mai puţin de o oră, potrivit reţetei sugerate de allrecipes.com.
Ingrediente
- două bucăţi de piept de pui, dezosate şi curăţate de piele
- 100 g de mere, tăiate în cuburi mici
Citește și: Reţetă în stil chinezesc: Pui Bourbon
- două linguri cu brânză Cheddar rasă
- o lingură cu pesmet mărunţit
- o lingură cu unt
- 50 ml de vin alb sec
- 50 ml şi o lingură cu apă
Citește și: Reţetă filipineză tradiţională: Pui Adobo
- 1.5 linguriţe cu amidon din porumb
- o lingură cu pătrunjel mărunţit, pentru decor
Mod de pregătire
Într-un bol, se amestecă merele, brânza şi pesmetul.
Se presează carnea, între două bucăţi de hârtie cerată, astfel încât să aibă o grosime de 6 milimetri.
Citește și: Reţeta zilei: Supă picantă cu pui
Se împarte compoziţia cu mere în mod egal, şi se pune pe cele două bucăţi de carne, care se roluiesc şi se fixează cu scobitori.
Apoi, se topeşte untul într-o tigaie cu diametrul de aproximativ 17 cm, la temperatură medie. Se prăjesc cele două rulade de carne, până când prind o nuanţă maronie.
După aceea, se adaugă vinul şi 50 ml de apă. Se acoperă şi se lasă la fiert între 15 şi 20 de minute, până când carnea îşi pierde nuanţa de roz.
Se scot ruladele pe o farfurie, iar în sosul format se adaugă o lingură cu apă şi amidonul din porumb. Se lasă pe aragaz şi se amestecă până când se îngroaşă.
În final, se toarnă sosul peste carne şi se presară pătrunjelul mărunţit.