15 C
București
miercuri, 8 ianuarie 2025
AcasăSpecialReţeta zilei: Curcan umplut, la cuptor

Reţeta zilei: Curcan umplut, la cuptor

Curcanul la cuptor, umplut cu lămâie, usturoi, rozmarin, cimbru şi salvie este aspectuos şi delicios, potrivit reţetei sugerate de popsugar.com.

Ingrediente

  • un curcan de aproximativ 500 g, spălat şi uscat
  • 50 g de unt cu rozmarin, cimbru şi salvie
  • 1,5 linguri cu sare
  • o lămâie, tăiată în patru
  • o căpăţână de usturoi 
  • rozmarin, cimbru şi salvie, după gust

Mod de pregătire

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.

Apoi, se pregăteşte o tavă cu grătar. Se acoperă drătarul cu folie rezistentă la temperaturi ridicate. Se înţeapă folia de câteva ori, cu un cuţit.

Se curăţă bine curcanul, după care se freacă cu unt, pe exterior şi pe interior.

După aceea, se presară sare pe exteriorul şi interiorul curcanului.

Se aşază curcanul cu pieptul pe grătar şi se toarnă 300 ml de apă în tavă.

Apoi, se umple curcanul cu lămâie, usturoi şi ierburile aromatice.

Se dă la cuptor pentru 45 de minute, după care se întoarce curcanul şi se mai lasă aproximativ 50 de minute la cuptor.

Cele mai citite

România rămâne cea mai săracă țară din UE, cu o treime din populație expusă riscului

Conform celui mai recent raport al Băncii Mondiale, România ocupă ultima poziție în Uniunea Europeană din punct de vedere al prosperității economice, având o...

O mașină de jucărie cu explozibil a fost depistată pe aeroportul din Chișinău

O jucărie sub formă de maşină, care avea componentele unui obiect explozibil, a fost depistată pe aeroportul internaţional Chişinău, a confirmat şeful Inspectoratului General...

Randamentul obligațiunilor britanice pe 30 de ani atinge un maxim istoric

Creșterea a fost determinată de o licitație, organizată de Biroul de Gestionare a Datoriei Publice Rata dobânzii pentru obligațiunile guvernamentale britanice pe termen de 30...
Ultima oră
Pe aceeași temă