Curcanul la cuptor, umplut cu lămâie, usturoi, rozmarin, cimbru şi salvie este aspectuos şi delicios, potrivit reţetei sugerate de popsugar.com.
Ingrediente
- un curcan de aproximativ 500 g, spălat şi uscat
- 50 g de unt cu rozmarin, cimbru şi salvie
- 1,5 linguri cu sare
- o lămâie, tăiată în patru
- o căpăţână de usturoi
- rozmarin, cimbru şi salvie, după gust
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.
Apoi, se pregăteşte o tavă cu grătar. Se acoperă drătarul cu folie rezistentă la temperaturi ridicate. Se înţeapă folia de câteva ori, cu un cuţit.
Se curăţă bine curcanul, după care se freacă cu unt, pe exterior şi pe interior.
După aceea, se presară sare pe exteriorul şi interiorul curcanului.
Se aşază curcanul cu pieptul pe grătar şi se toarnă 300 ml de apă în tavă.
Apoi, se umple curcanul cu lămâie, usturoi şi ierburile aromatice.
Se dă la cuptor pentru 45 de minute, după care se întoarce curcanul şi se mai lasă aproximativ 50 de minute la cuptor.