Chili cu dovleac și carne de curcan este sățios și gustos, și se pregătește ușor, în mai puțin de 30 de minute, cu ingrediente la îndemână, după rețeta sugerată de allrecipes.com.
Ingrediente
- o lingură cu ulei
- 200 g de ceapă mărunțită
- 100 g de ardei gras verde, mărunțit
- 100 g de ardei gras galben, mărunțit
- un cățel de usturoi, mărunțit
- 500 g de carne de curcan
- 400 g de roșii tăiate în cuburi
- 400 g de piure de dovleac
- 1,5 lingurițe cu praf de chili
- 0,5 lingurițe cu piper negru
- un praf de sare
- 100 g de brânză rasă
- 100 g de smântână
Mod de pregătire
Într-o tigaie mare, se încinge uleiul la temperatură medieși se călesc ceapa, ardeiul verde, ardeiul galben și usturoiul.
Apoi, se adaugă carnea de curcan și se prăjește până când devine ușor maronie.
După aceea, se scurge uleiul și se adaugă roșiile și piureul de dovleac. Se condimenteayă cu chili, sare și piper.
Se reduce temperatura, se acoperă tigaia și se lasă pe aragaz timp de 20 de minute.
În final, se adaugă brânza și smântâna.