Prăjitura cu lămâie, din şase incrediente la îndemână, este delicioasă şi se pregăteşte uşor, potrivit reţetei sugerate de allrecipes.com.
Ingrediente
- 300 g şi trei linguri cu făină
- 200 g de zahăr pudră
- 150 g de unt moale
- trei ouă
- 300 g de zahăr
- 50 ml de zeamă de lămâie
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade Celsius şi se unge cu unt sau ulei un vas de yena de 20 x 30 cm.
Într-un bol mare, se amestecă 300 g de făină, 130 g de zahăr pudră şi untul. Aluatul format se întinde în vasul de yena.
Se dă la cuptor pentru 20 de minute, până când blatul prinde o nuanţă aurie.
Între timp, se amestecă bine ouăle, zahărul, trei linguri cu făină şi zeama de lămâie.
Apoi, se toarnă compoziţia peste blat şi se mai dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, sau până când prăjitura prinde o nuanţă aurie-maronie.
În final, se acoperă cu zahăr pudră şi se taie în bucăţi pătrate.