Supa cu legume, orez brun şi carne de curcan este gustoasă, excelentă pentru mesele de prânz sau cină din zilele reci de toamnă. După reţeta sugerată de popsugar.com, supa se pregăteşte uşor, cu ingrediente la îndemână.
Ingrediente
- 200 g de orez brun
- o lingură cu ulei
- 400 g de ceapă, tăiată în cuburi mici
- 200 g de morcovi, tăiaţi în cuburi mici
- 200 g de ţelină, tăiată în cuburi mici
- o jumătate de linguriţă cu cimbru uscat
- un vârf de cuţit cu rozmarin uscat
- 500 g de carne de curcan, fiartă, fără piele
- 1,5 l de supă de curcan (păstrată după fierberea cărnii)
- 200 g de mazăre
- sare şi piper, după gust
- frunzele de la o legătură de pătrunjel
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea cum arată supa cu legume, orez şi carne de curcan.
Mod de pregătire
Într-o tigaie medie, se fierbe orezul în 400 ml de apă, la temperatură medie, pentru aproximativ 45 de minute.
Într-o oală mare, se încinge uleiul la temperatură medie. Apoi, se adaugă ceapa, morcovul şi ţelina şi se lasă la prăjit, pentru aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.
După aceea, se adaugă supa de curcan şi ierburile şi se lasă pe aragaz pentru aproximativ 10 minute, după care se adaugă carnea şi mazărea, care se lasă la fiert pentru 10 minute.
În final, se adaugă sare şi piper, după gust.