Plăcinta burrito este aspectuoasă, delicioasă şi săţioasă şi se pregăteşte uşor, după reţeta sugerată de allrecipes.com.
Ingrediente
- 1 kg de carne de vită tocată
- o ceapă, mărunţită
- două linguriţe cu usturoi mărunţit
- 60 g de măsline negre, feliate
- 120 g de ardei iuţi verzi tăiaţi, din conservă
- 300 g roşii tăiate în cuburi, din conservă
- 500 g de sos taco sau sos iute
- 500 g de boabe de fasole, din conservă
- 12 tortillas, de aproximativ 20 cm
- 250 g de brânză din lapte de vacă
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Clesius.
Într-o tigaie mare, la temperatură medie, se prăjeşte carnea de vită, timp de cinci minute. Apoi, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se lasă la călit timp de cinci minute.
Se scurge grăsimea, după care se adaugă măslinele, ardeii, roşiile, fasolea şi sosul. Se reduce temperatura la mică, se amestecă compoziţia şi se mai lasă pe aragaz timp de aproximativ 20 de minute.
Apoi, într-un vas de yena, se aşază un strat subţire de carne, care se acoperă cu unul de tortillas. După aceea, se aşază încă un strat de carne şi unul de brânză rasă.
Se repetă procesul – tortilla, carne, brânză, până când se termină tortillas. În final, trebuie să fie un strat de carne şi brânză.
Se dă la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.