Pastele cu brânză şi salam, în dovleac copt, sunt delicioase, potrivite pentru un prânz deosebit alături de cei dragi. Reţeta, sugerată de fromaway.com, se pregăteşte cu ingrediente la îndemână.
Ingrediente
- un dovleac de plăcintă, de aproximativ 1 kg
- sare şi piper negru, după gust
- o linguriţă cu ulei de măsline
Citeşte şi: Reţeta zilei: Risotto cu dovleac
- 230 g de salam chorizo
- 400 ml de lapte
- patru frunze de salvie
- trei linguri cu unt
- o lingură cu ceapă mărunţită
- două linguri cu făină
Citeşte şi: Desert uşor, delicios: Ruladă cu dovleac
- 170 g de brânză tare din lapte de vacă
- 450 g de paste
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.
Se taie dovleacul, astfel încât să se formeze un capac. Apoi, se curăţă dovleacul de partea cu seminţe, după care se adaugă sare şi piper, se pune capacul şi se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Între timp, într-o tigaie medie, la foc mediu, se încinge uleiul de măsline şi se prăjesc feliile de salam, pentru aproximativ 10 minute.
Într-o oală mică, la temperatură scăzută, se încălzeşte laptele cu frunzele de salvie.
Într-o oală medie, la temperatură mică, se topeşte untul şi se adaugă ceapa şi făina, după care se amestecă timp de două minute. Apoi, se toarnă încet laptele cald şi se amestecă până când se încorporează bine.
După aceea, se măreşte temperatura şi se lasă oala pe aragaz până când sosul se îngroaşă. Apoi, se potriveşre cu sare şi piper.
Între timp, se fierb şi se scurg pastele, după care se adaugă câte un pumn plin cu brânză rasă şi se amestecă uşor.
Apoi, se adaugă feliile de salam şi pastele în sos. Compoziţia formată se varsă în dovleacul scobit şi copt. Se pune capacul şi se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.