13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialReţetă: Desert rapid, cu multă ciocolată

Reţetă: Desert rapid, cu multă ciocolată

Desertul în tigaie, cu blat de ciocolată şi topping de îngheţată este delicios, perfect pentru petrecerile cu prietenii sau zilele petrecute în familie. Pregătit după reţeta sugerată de popsugar.com, prăjitura este gata în aproximativ 40 de minute.

Ingrediente

  • 100 g de unt nesărat
  • 220 g de ciocolată dulce-amăruie
  • 45 g de ciocolată amăruie, mărunţită

Citeşte şi: Răsfăţul zilei: Prăjituri mocha cu “lavă” de cafea

  • două ouă mari
  • 1.5 linguriţe cu esenţă de vanilie
  • 100 g de zahăr
  • 50 g şi o lingură cu făină
  • o linguriţă cu praf de copt
  • ¼ linguriţe cu sare
  • 100 g de caramele, biscuiţi, fructe uscate sau ciocolată
  • îngheţată de vanilie

Mod de pregătire

Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.

Într-o oală, aşezată într-un vas cu apă clocotită, se topesc unutul, 120 g de ciocolată dulce-amăruie şi toată ciocolata amăruie. Se lasă la răcit pentru aproximativ 15 minute.

Între timp, într-un bol mare, se amestecă ouăle, vanilia şi zahărul. Apoi, se adaugă compoziţia de ciocolată şi se amestecă bine, până când se încorporează.

Într-un bol mediu, se amestecă 50 g de făină, sarea şi praful de copt, după care se adaugă în compoziţia de ciocolată şi se amestecă bine.

Într-un alt bol mediu, se amestecă 100 g de ciocolată dulce-amăruie, o lingură cu făină şi cele 100 g de caramele, biscuiţi, fructe uscate sau ciocolată. Apoi, se varsă în compoziţia de ciocolată.

Se împarte aluatul în cinci părţi, care se pun pe o foaie de copt. Se aşază câte o parte din aluat într-o tigaie de aproximativ 9 cm în diametru, şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

De asemenea, blatul se poate coace şi într-o tavă mare.

În final, se acoperă prăjiturile cu îngheţată de vanilie şi, opţional, cu topping de ciocolată şi fructe confiate, bucăţi de biscuiţi sau ciocolată. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă