13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRăsfăţ de weekend: Tarte cu mere, whiskey şi miere de albine

Răsfăţ de weekend: Tarte cu mere, whiskey şi miere de albine

Tartele cu mere, whiskey şi miere de albine sunt delicioase, perfecte pentru timpul liber petrecut alături de persoana iubită sau cel mai bun prieten. După reţeta sugerată de abeautifulmess.com, tartele se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână.

Ingrediente pentru blat

  • 130 g de făină
  • o lingură cu zahăr alb
  • un vârf de cuţit cu sare
  • 5.5 linguri cu unt rece
  • 3 linguri cu apă rece

Ingrediente pentru umplutură

  • două mere dulci
  • două linguri cu zahăr brun
  • ½ linguriţe cu whiskey

Ingrediente pentru topping

  • două mere dulci
  • 50 ml de miere de albine
  • trei linguri cu apă
  • 1/8 linguriţe cu whiskey

Mod de pregătire

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a tartelor.

Într-un blender, se amestecă făina, zahărul şi sarea. Apoi, se taie untul rece în cuburi şi se adaugă în blender, după care se amestecă până când se încorporează bine.

Se adaugă trei linguri cu apă rece, amestecând la viteză mică, până când se formează o minge de aluat. Apoi, se înveleşte altuatul în folie de plastic şi se dă la frigider pentru cel puţin o oră sau chiar peste noapte.

După aceea, se ung formele de tartă cu ulei şi sau se pregătesc cu spray de gătit, astfel încât să nu se lipească aluatul.

Se taie aluatul în patru părţi egale, după care se întinde fiecare parte, astfel încât să acopere forma de tartă. Aluatul se presează uşor în formă. Excesul se îndepărtează cu ajutorul unui sucitor presat deasupra formei.

Pentru umplutură, se curăţă două mere de coajă şi se taie în cuburi mici, după care se pun într-o tigaie, împreună cu zahărul şi o jumătate de linguriţă cu whiskey. Ingredientele se lasă pe aragaz, la temperatură medie, pentru aproximativ 15 minute, sau până când se înmoaie merele.

Apoi, se împarte compoziţia cu măr în mod egal, pentru fiecare formă de tartă.

După aceea, se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri celelalte două mere.

Se aşază feliile de măr pe fiecare tartă, după care se dau la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute, sau până când crusta devine maronie.

Între timp, într-un bol mic, se amestecă mierea de albine, apa şi 1/8 linguriţe cu whiskey.

În final, se ung tartele fierbinţi cu amestecul cu miere de albine.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă