Ciuperci umplute, fără carne, sunt aspectuoase şi delicioase. Ele pot fi servite atât la masa de prânz, cât şi ca aperitive, la o masă festivă. După reţeta sugerată de popsugar.com, se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână.
Ingrediente
- trei linguri cu ulei de măsline
- 35 g de ceapă roşie, bine mărunţită
- două linguri cu usturoi, bine mărunţit
- 120 g de spanac, tocat
- 55 g de nuci coapte, mărunţite
- 60 g de roşii din conservă, mărunţite
- 80 g de pătrunjel mărunţit
- 40 g de pesmet
- 1,5 linguri cu oţet balsamic
- 0.5 linguriţe cu sare
- un praf de piper
- 680 g de ciuperci cu diametrul de aproximativ 5 cm în diametru, fără tulpini
Mod de pregătire
Se pune grătarul la mijlocul cuptorului, care se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius.
Într-o tigaie medie, se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi usturoiul, pentru aproximativ cinci minute.
Apoi, se reduce temperatura şi se adaugă spanacul, nucile şi roşiile. Se amestecă timp de două minute.
După aceea, se adaugă 40 g de pătrunjel şi pesmetul. Se amestecă, după care se închide aragazul şi se adaugă oţetul, sarea şi piperul.
Pe o foaie de copt unsă cu ulei, se aşază ciupercile şi se umplu cu aproximativ o lingură de compoziţie fiecare.
Se dau la cuptor pentru 20 – 25 de minute.
În final, se lasă la răcit timp de cinci minute şi se presară deasupra pătrunjelul rămas.