Pastele în stil grecesc, cu brânză feta şi carne de pui, sunt delicioase şi se pregătesc în aproximativ 30 de minute, după reţeta sugerată de allrecipes.com.
Ingrediente
- 500 g de paste linguini
- 100 g de ceapă roşie mărunţită
- o lingură cu ulei de măsline
- doi căţei de usturoi, tocaţi
Citeşte şi: Reţetă de weekend: Paste cu brânză şi salam, în dovleac
- 500 g de piept de pui dezosat, curăţat de piele şi tăiat în bucăţi mici
- 400 g de anghinare marinate
- o roşie mare, mărunţită
- 100 g de brânză feta, mărunţită
- trei linguri cu pătrunjel mărunţit
- două linguri cu suc de lămâie
- două linguriţe cu oregano
- sare şi piper după gust
- două lămâi, tăiate în patru felii
Mod de pregătire
Într-o oală mare, se pun la fiert pastele, cu puţină sare, 8 – 10 minute, după care se scurg.
Într-o tigaie mare, la temperatură medie-ridicată, se încinge uleiul de măsline. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se amestecă pentru aproximativ două minute.
Apoi, se adaugă bucăţile de carne şi se prăjesc, amestecând din când în când, timp de aproximativ cinci minute, până când îşi pierd nuanţa rozalie.
După aceea, se reduce temperatura la medie-scăzută şi se adaugă anghinarele, roşia, brânza feta, pătrunjelul, sucul de lămâie, oregano şi pastele fierte. Se lasă pe foc, amestecând continuu, pentru aproximativ trei minute.
În final, se potriveşte cu sare şi piper şi se ornează cu felii de lămâie.