Salata cu carne de pui și ierburi aromatice este delicioasă, are puține calorii și se pregătește repede și ușor, potrivit popsugar.com.
Ingrediente
- un pui de aproximativ un kilogram
- o ceapă roșie, mare
Citeşte şi: Prânz delicios: Piept de pui picant, cu usturoi şi suc de lime
- două linguri cu oțet balsamic
- sare, după gust
- trei sau patru bucăți de praz, tăiate mărunt
- busuioc, tarhon, coriandru și mentă, după gust, rupte sau tăiate în bucăți mari
- 50 ml de ulei extravirgin
Citeşte şi: Prânz colorat de vară: Salată picantă în stil italian
- piper negru, după gust
- fulgi de ardei iute (opțional)
Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a rețetei.
Mod de pregătire
Se fierbe carnea de pui, după care se taie în bucăți medii.
Apoi, se taie ceapa în felii subțiri și se pune într-un bol mediu, după care se toarnă deasupra oțet balsamic. Se adaugă un praf de sare.
Într-un alt bol mare, se pun bucățile de carne, prazul, ierburile aromatice și, în final, ceapa și uleiul de măsline.
Se adaugă jumătate de linguriță cu sare și piper după gust. Opțional, se adaugă fulgi de ardei iute.
Se amestecă salata cu mâinile și se potrivește cu sare, piper, oțet balsamic sau ulei de măsline.