Plăcinta țărănească se face în aproximativ o oră, este gustoasă și sățioasă. Ingredientele sunt pentru șase porții, conform rețetei prezentate de allrecipes.com.
Ingrediente
- Patru cartofi mari
- Șase lingurițe cu unt
- O căpățână de usturoi pisată
- Sare și piper după gust
- O linguriță cu ulei de măsline
- O linguriță cu amestesc de ierburi de Provence
- O linguriță cu nucșoară măcinată
- O cană și jumătate cu mazăre
- O jumătate de kilogram de carne tocată de vită
Se preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius și se tapetează ușor o tavă adâncă.
Cartofii se pun la fiert cu sare. Când apa începe să fiarbă, se micșorează focul și se lasă cartofii la fiert încă 20 de minute. Se pasează cu două lingurițe de unt și se amestecă cu ustoroiul pisat. Se asezonează cu sare și piper.
Între timp, se pune la încins uleiul de măsline. Se călește carnea cu ierburile de Provence și nucșoara, pentru 10 minute.
Se așează carnea în tava tapetată și se acoperă cu mazăre. Apoi, se adaugă piureul de cartofi. Untul rămas se pune peste stratul de cartofi.
Se dă tava la cuptor pentru 20 de minute.
Poftă bună!