Brioşele de pepene cu brânză feta şi castraveţi sunt aspectuoase şi delicioase, perfecte pentru aperitivul unei mese festive de vară sau pentru o gustare savuroasă. Reţeta se pregăteşte uşor, în doar 20 de minute, potrivit popsugar.com.
Ingrediente
- un pepene verde
- 150 g de castraveţi feliaţi
Citește și: Răsfăţ culinar de vară. Salată cu tofu, servită în coajă de pepene roşu
- 150 g de brânză feta, tăiată în bucăţi mici
- o lingură cu oţet din vin roşu
- două linguriţe cu ulei de măsline
Mod de pregătire
Se taie pepenele în bucăţi de aproximativ 5 centimetri. Cu ajutorul unui cuţit mic, se decupează, astfel încât să capete formă circulară. Pepenele rămas se toacă mărunt.
Citește și: Desert rapid de vară, contra caniculei: Tort din pepene roşu cu frişcă şi migdale
După aceea, într-un bol, se amestecă şi 100 g de brânză feta , pepenele şi castraveţii mărunţiţi, cu oţet din vin şi ulei de măsline. Se adaugă sare şi piper după gust.
Apoi, bucăţile de pepene se acoperă cu amestecul pregătit. În final, se presară brânza feta rămasă.