Cheesecake cu mere şi caramel este un desert aspectuos şi gustos, care se pregăteşte uşor, potrivit reţetei sugerate de food.com.
Ingrediente
- 600 g de mere rase
- o crustă din biscuiţi graham, de 25 cm
- 500 g de brânză cremoasă
- 100 g de zahăr
- ¼ linguriţe cu esenţă de vanilie
- două ouă
- 50 g de topping de caramel
- aproximativ 6 nuci pecan, tăiate în jumătate
- două linguriţe cu nuci pecan mărunţite
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.
Se sfărâmă un pachet de biscuți și se formează un blat de 25 de centimetri.
O parte din compoziție – 150 g de măr ras – se dă la o parte, iar restul compoziţiei se pune peste crusta din biscuiţi graham.
Într-un bol, se amestecă brânza cremoasă, zahărul şi esenţa de vanilie.
Apoi, se adaugă ouăle şi se amestecă bine, după care se adaugă peste compoziţia de măr din crusta de biscuiţi.
Se dă la cuptor pentru 35 de minute, după care se lasă la răcit la temperatura camerei.
Într-o oală mică, se amestecă compoziţia de măr rămasă şi caramelul. Se lasă pe aragaz pentru aproximativ un minut.
Se aranjează felii de măr pe marginile tortului şi se ornează cu sos caramel şi nuci pecan.