Tortul cu dovleac şi cremă de vanilie este un desert de toamnă delicios, care se pregăteşte uşor, potrivit popsugar.com.
Ingrediente pentru blat
- 100 g de unt, topit şi răcit, şi încă puţin pentru tavă
- 200 g de făină (pentru blat) şi două linguri de făină pentru tapetarea tăvii
Citește și: Reţeta zilei: Risotto cu dovleac
- o linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- ¼ linguriţe cu praf de copt
- ¼ linguriţe cu sare
- ½ linguriţe cu scorţişoară măcinată
- 1/8 linguriţe cu ghimbir uscat
- 1/8 linguriţe cu nucşoară
Citește și: Prânz delicios şi sănătos: Spaghete din dovleac cu parmezan
- un vârf de cuţit cu ienibahar
- un vârf de cuţit cu cardamon
- 200 g de zahăr granulat
- două ouă
- 200 g de piure de dovleac
Ingrediente pentru cremă
- patru linguri cu unt moale
Citește și: Rețetă: Tort mojito înghețat
- opt linguri cu brânză cremoasă
- 300 g de zahăr pudră
- o jumătate de linguriţă cu esenţă de vanilie
- două baghete de scorţişoară, pentru decor
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius şi se unge cu unt o tavă rotundă, cu diametrul de 10 cm. Tava se pudrează cu făină, după care i se acoperă baza cu o foaie de copt decupată.
Într-un bol mediu, se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea şi condimentele.
Citește și: Desert simplu şi rapid, fără coacere: Tort din biscuiţi de ciocolată şi frişcă
Într-un alt vas, cu ajutorul unui mixer, se amestecă untul topit, zahărul şi ouăle, până când se încorporează bine şi se topeşte zahărul.
După aceea, se adaugă, încet, compoziţia cu făină şi se amestecă uşor, până când se încorporează bine. Apoi, se adaugă, treptat, piureul de dovleac, şi se amestecă foarte uşor.
Se toarnă compoziţia formată în tava pregătită şi se lasă la copt pentru aproximativ 40 de minute. După ce blatul trece testul cu scobitoarea, se lasă la răcit.
Între timp, într-un alt vas, cu ajutorul unui mixer, se amestecă untul şi brânza cremoasă, până când se formează o pastă fină. La viteză medie, se încorporează zahărul pudră şi esenţa de vanilie.
În final, se pune blatul pe o farfurie întinsă sau un platou. Se acoperă cu cremă şi se decorează cu cele două baghete de scorţişoară.