Gelatina mocha este un desert delicios și aspectuos, care se pregătește ușor, cu doar șase ingrediente, după rețeta sugerată de allrecipes.com.
Ingrediente
- 150 g de zahăr alb
- trei plicuri cu gelatină pudră
Citește și: Răsfăţul zilei: Prăjituri mocha cu “lavă” de cafea
- 600 ml de cafea tare, fierbinte
- 260 ml de apă
Citește și: Reţeta zilei: Prăjiturele mexicane cu ciocolată
- o lingură cu zeamă de lămâie
- 200 g de frișcă tare, pentru decor
Mod de pregătire
Într-o oală, se amestecă zahărul cu gelatina, după care se adaugă cafeaua și apa. Se lasă pe aragaz la temperatură scăzută și se amestecă până când gelatina și zahărul se dizolvă complet.
Se dă la o parte de pe aragaz și se adaugă zeama de lămâie.
Apoi, se toarnă într-o formă de aproximativ 900 ml și se dă la frigider pentru cel puțin șase ore.
Se servește cu frișcă deasupra.