15 C
București
miercuri, 8 ianuarie 2025
AcasăSpecialDesert simplu şi delicios: Prăjitură cu mere şi nuci

Desert simplu şi delicios: Prăjitură cu mere şi nuci

Prăjitură cu mere şi nuci este delicioasă şi se pregăteşte uşor, potrivit reţetei sugerate de food.com.

Ingrediente

  • trei linguri cu făină
  • 400 g de zahăr
  • o linguriţă cu praf de copt
  • ½ linguriţe cu sare
  • trei ouă mari, bătute
  • 200 ml de ulei vegetal
  • două linguri cu esenţă de vanilie
  • 600 g de mere mărunţite
  • 100 ml de suc de mere
  • 200 g de nuci mărunţite
  • Ingrediente pentru sirop
  • 200 g de zahăr brun
  • 50 g de unt
  • 150 ml de smântână de frişcă

Mod de pregătire

Într-un bol mare, se amestecă făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Apoi, se face o adâncitură în mijlocul compoziţiei.

Într-un bol mediu, se amestecă ouăle, uleiul, sucul de mere şi esenţa de vanilie. Apoi, se adaugă merele şi nucile.

După aceea, se amestecă compoziţia cu ouă în cea cu făină.

Blatul format se toarnă într-o tavă de 20 x 30 cm şi se dă la cuptor, la 170 de grade Clesius, pentru aproximativ 50 de minute.

Într-o tigaie mică se amestecă zahărul brun, untul şi smântâna. Se lasă pe aragaz până când începe să fiarbă şi zahărul se dizolvă complet.

În final, se toarnă siropul peste prăjitură.

Cele mai citite

Fostul ministru al Educației este noul prorector al SNSPA

Decizia de numire a Ligiei Deca a fost adoptată, în urma consultării Senatului universitar Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat numirea...

Angel Tîlvăr: Nu se pune problema ca armata să devină obligatorie în România

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, marți seară, la Antena 3 CNN, că nu se pune problema ca armata să devină obligatorie în România....

Studenții cer clarificări și bilete online

Alianța Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România atrage atenția asupra multiplelor situații neacoperite de legislația actuală, care afectează studenții Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti...
Ultima oră
Pe aceeași temă