13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTrupa Cargo, decorată cu Ordinul Meritul Cultural, la 30 de ani de...

Trupa Cargo, decorată cu Ordinul Meritul Cultural, la 30 de ani de existenţă

Trupa Cargo a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis , pe 1 decembirie, cu Ordinul „Meritul Cultural”, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de existenţă, potrivit decretului prezidenţial publicat în Monitorul Oficial. Însă, Administraţia Prezidenţială nu a făcut niciun anunţ oficial în această privinţă, scrie Mediafax. 

Decretul semnat de Iohannis, datat 1 decembrie, conferă Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Cavalar, categoria B „Muzica”, lui Adrian Armand Bărar, Adrian Gabriel Igrişan, Octavian Pilan, Ionuţ Rovin Cârja, Florin Iuliu Barbu, membri ai formaţiei Cargo, precum şi impresarului Cosmin Petru Nicoară şi lui Cătălin Richard Pulpă. Potrivit decretului, distincţia a fost oferită „cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei Cargo, pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical, pentru remarcabile interpretări muzicale”.

Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial de vineri, 4 decembrie, însă semnarea acestuia şi conferirea distincţiei nu a fost anunţată de Administraţia Prezidenţială, aşa cum se obişnuieşte la astfel de evenimente.

Mai mult, nu a fost organizată nicio ceremonie de decorare la Palatul Cotroceni.

Potrivit uzuanţelor Administraţiei Prezidenţiale, este posibil ca o astfel de ceremonie să fie organizată ulterior semnării decretului, deşi, până în acest moment, nu a fost anunţată oficial.

Totuşi, formaţia muzicală a fost felicitată de fani, pe pagina de Facebook: „La mulţi ani şi felicitări pentru Ordinul Meritul Cultural!” şi „Bravo, băieţi! După ani de muzică buna, e meritul vostru!”.

Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...
Ultima oră
Pe aceeași temă