8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuSurse: Donad Trump Jr., fiul președintelui SUA, s-ar afla în Transilvania la...

Surse: Donad Trump Jr., fiul președintelui SUA, s-ar afla în Transilvania la o partidă de vânătoare. Fotografiile care atestă această vizită sunt vechi și nu sunt din România

Fiul cel mare al președintelui Donald Trump s-ar afla în aceste zile în Transilvania, unde își petrece timpul liber la vânătoare, susțin surse care nu doresc să le fie dezvăluită identitatea. Potrivit Mediafax, Donald Trump Jr., fiul liderului de la Casa Albă, ar fi ajuns, joi, în judeţul Alba, în localitatea Cetatea de Baltă, situată la limita cu judeţul Mureş şi ar fi participat la o partidă de vânătoare.

Fiul președintelui SUA ar fi vizitat castelul Bethlen-Haller din localitatea Cetatea de Baltă şi ar fi vânat pe un fond privat din zona localităţii.

Pe de altă parte, Ambasada SUA din București a declarat că nu face comentarii despre "călătoriile private" ale cetățenilor americani.

Fotografiile care sugerează că Donald Trump Jr. s-ar afla în luna mai 2017 în România sunt extrem de ciudate. Astfel, ambele poze care ilustrează această știre sunt identice cu cele postate, încă din anul 2016, pe un site dedicat activităților de vânătoare, denumit http://www.liveoutdoors.com.

Mai mult chiar, cele două poze care ilustrează vizita lui Trump Junior în România poartă exact același nume, "Trump 9" și "Trump 4", ca pozele de pe site-ul indicat mai sus.

Iar dintre cele două fotografii, imaginea "Trump 9" are încorporată, în versiunea originală, următoarea explicație foto: "2008 November Ryan's uncles ranch deer hunting". Cu alte cuvinte, nicio legătură cu România.

O reprezentantă a Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi  (AGVPS), pe care am întrebat-o despre prezența în România, la vânătoare, a fiului lui Trump, a izbucnit în râs și a negat categoric această informație.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă