21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuCelebrităţi din toată lumea, solidare cu refugiaţii. Care sunt mesajele lor

Celebrităţi din toată lumea, solidare cu refugiaţii. Care sunt mesajele lor

Mai multe celebrităţi din toată lumea s-au arătat solidare cu refugiaţii care fug în Europa, din calea războiului şi dificultăţilor economice cu care se confruntă în ţări din Orientul Mijlociu şi Africa. Interpreţi, actori, regizori şi scriitori de renume au postat mesaje simpatizante, au semnat petiţii sau chiar s-au oferit să găzduiască familii de imigranţi.

Astfel, 66 de celebrităţi din Franţa au semnat, duminică, un mesaj prin care îndeamnă la solidaritate pentru refugiaţii care fug din calea războiului şi dificultăţilor economice pe care le trăiesc în ţări din Orientul Mijlociu şi Africa, informează 20minutes.fr.

„Să nu mai existe niciodată niciun Aylan (copilul refugiat din Siria, în vârstă de trei ani, care a fost găsit mort pe o plajă din Turcia – n.r.) pe plajele din Turcia, în bărci improvizate pe Marea Mediterană sau în camioane părăsite pe drumuri austriece”, au transmis vedetele.

Publicarea textului a fost iniţiată de actorul Alex Lutz, iar între semnatarii acestuia se numără cântăreţi, actori şi comedieni precum Linia Renaud, François Cluzet, Daft Punk, Dany Boon, Isabelle Adjani, Florence Foresti, Guillaume Canet, Nicolas Canteloup, Melanie Laurent, Lorant Deutsch, Francis Hüster, Elsa Zylberstein, Laura Smet şi Marc Lavoine.

De asemenea, alte celebrităţi franceze, care nu au semnat mesajul, s-au arătat impresionate de drama refugiaţilor şi solidare cu aceştia. Regizorul şi producătorul de film Luc Besson a postat pe contul lui de Twitter o imagine în care sunt ilustraţi refugiaţi care cad dintr-o barcă şi pe care apare textul: “A fi refugiat nu este o alegere”. În descrierea imaginii, Besson a scris “Fără comentarii”.

Totodată, în Marea Britanie, actriţa Emma Watson, care a interpretat-o pe vrăjitoarea Hermione Granger în seria „Harry Potter”, dar şi autoarea cărţilor cu acelaşi nume, J.K. Rowling, au semnat şi transmis o petiţie prin care i se cere Parlamentului britanic să primească mai mulţi refugiaţi.

„Dacă nu te poţi imagina într-una din acele bărci, înseamnă că îţi lipseşte ceva. Ei (refugiaţii – n.r.) mor pentru o viaţă care ar merita să fie trăită”, a scris autoarea seriei „Harry Potter” pe Twitter.

Subiectul dramei refugiaţilor a fost abordat la Festivalul de Film de la Veneţia, unde preşedintele juriului, regizorul Alfonso Cuaron, a declarat: „Eu sunt un mexican care trăiește în Europa și m-am simțit întotdeauna binevenit. Îmi doresc ca astăzi și în viitor același bun venit să fie extins pentru toţi imigranţii”.

În 4 septembrie, solistul rock și activistul umanitar irlandez Bob Geldof s-a oferit să găzduiască patru familii de refugiați și a denunțat politicile care au dus la declanșarea crizei imigranților în Europa. "Mă încearcă un sentiment profund de rușine și de trădare atunci când mă gândesc la diferența dintre ceea ce suntem și ceea ce credeam că suntem (…) Este eșecul politicilor care au condus la această dezonoare", a susținut el.

Până acum, peste 2.600 de oameni au murit în încercarea de a traversa Marea Mediterană, pentru a ajunge în Europa, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie. Peste 300.000 de persoane au fugit către Europa, din ţări din Orientul Mijlociu şi Africa, potrivit ONU.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea mesaje postate de celebrităţi, în privinţa dramei refugiaţilor. 

Cele mai citite

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...

Copil în vârstă de patru ani, snopit în bătaie de un vecin. Micuțul a ajuns în stare gravă la spital

Un copil de patru ani, din municipiul Adjud, a ajuns la spital în stare gravă, marţi, după ce a fost bătut de un bărbat...

Amnistia fiscală stârnește suspiciuni din cauza grabei și lipsei de comunicare, avertizează experții

Amnistia fiscală recent adoptată de guvern continuă să ridice semne de întrebare, în special din cauza grabei cu care a fost aprobată și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă