Prin intermediului imprimării 3D copiii învață mai repede, informația este asimilată mai bine, indiferent că e vorba de cunoștințe de știință, tehnologie, inginerie sau matematică.
Învățarea lecțiilor tradiționale cu ajutorul imprimantei 3D înseamnă mai multă practică, capacitatea de a modela într-un software de design 3D, dar și dobândirea unor abilități care pregătesc copilul pentru viața de adult.
Abilitățile unui copil pentru a avea succes în școală, la serviciu și în viață sunt dincolo de lucrurile pe care le înveți la clasă, iar aceste abilități pot fi obținute cu ajutorul unui curs de design si printare 3D inclus în educația copilului.
Copiii învață în moduri diferite
Nu toate materiile ne plac la fel de mult și nu putem reține la fel de ușor informații din anumite domenii. Poate îți amintești foarte bine detalii de la lecțiile de istorie, dar ți-a fost mereu greu să reții date de la geografie.
Probleme de tipul acesta pot dispărea din educația copilului tău, căci imprimanta 3D le permite să transforme un subiect de lecție într-o experiență tactilă. Copilul poate reacționa cu modele imprimate în timp real, le stimulează imaginația și vor înțelege mai bine ceea ce învață.
Gândirea critică îi ajută să rezolve probleme
Identificarea problemelor și iterarea până la găsirea unei soluții potrivite este un proces care ar trebui învățat la orice materie. Cu o imprimantă 3D copiii învață mai ușor concepte de inginerie și bazele design-ului.
Trăim într-o societate în care trebuie să câștigi mereu și să oferi răspunsuri perfecte pentru a dovedi că ești un elev bun. Cu imprimanta 3D lucrurile se schimbă, căci un produs nu va ieși întotdeauna perfect, astfel că ai ocazia să urmărești procesul și să identifici problema.
Învață să nu se dea bătut ușor
Trecerea prin multiple iterații ale unui design îi oferă copilului ocazia să se confrunte cu eșecul des și devreme. Imprimantele 3D au avantajul de a-i ajuta pe cei mici să nu se dea ușor bătuți și să aibă încredere în propriile forte, să încerce iar și iar, până reușesc.
Trecând prin acest proces, cei mici învață să aibă încredere în ei și să înțeleagă că e ok să ai parte de eșecuri și că, de fapt, acesta e procesul care te duce la rezultate de succes.
Competiția e sănătoasă
Competiția e utilă pentru copii cât timp copilului îi este stimulată creativitatea și imaginția, nu generează un stres inutil și în nici un caz nu lasă loc de dezamăgire în cazul în care nu se ridică la un nivel de așteptări prestabilit. Prin competiție, copilul dezvoltă abilități ca empatia și tenacitatea.
Imprimantele 3D le permite copiilor să își pună toate cunoștințele la contribuție pentru a da naștere unui obiect nou, neobișnuit, îmbunătățit. Spre exemplu, plecând de la principiile ingineriei, ale design-ului și ale competiției corecte, cei mici pot realiza mașini ușoare de cursă, pe care să le testeze.
Colaborarea este necesară
Continuând cu exemplul precedent, odată create aceste mașinuțe de curse, copiii le-ar putea testa și evalua împreună, observând ce au făcut bine, unde au greșit și ar putea crea împreună modelul perfect, care îmbină caracteristicile celor create individual. De asemenea, copiii pot crea un obiect noi 3D împărțindu-și atribuțiile și colaborând pentru dezvoltarea sa.
Chiar dacă imprimanta 3D este o noutate pentru învățământul de stat și probabil va mai dura până va face parte dintr-o lecție obișnuită de la școală, trebuie să știi că îți poți înscrie copilul la un curs dedicat de 3D Printing în cadrul școlii de vară numite Junior IT Fun Factory. Aici va învăța pas cu pas bazele imprimării 3D și va avea bucuria de a realiza primul său obiect 3D.