Reţeta ”Borş moldovenesc de fasole albă” este foarte gustoasă şi uşor de pregătit.
Ingrediente (10 porţii):
600 gr fasole albă uscată
250 gr morcovi şi albitură
300 gr ceapă
150 gr ţelină
Citeşte şi Reţetă oltenească: Mâncarea Pandurilor
25 gr usturoi
1.5 l borş
100 ml ulei
cimbru, leuştean, pătrunjel verde
sare
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Fasolea se alege şi se spală în mai multe ape, iar apoi se pune la fiert în apă rece.
Când fasolea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavatul, curăţat, spălat şi tăiat subtţre, ceapa curăţată şi tăiată mărunt, usturoiul şi cimbrul.
Dupa ce fasolea a fiert, se adaugă borşul care a fost fiert separat.
Se potriveşte de sare şi se lasă să mai fiarbă circa 5 minute. Se ia de pe foc şi i se adaugă verdeaţa şi leusteanul, spălate şi tocate mărunt, precum şi uleiul încălzit.
Când se serveşte se mai adaugă verdeaţă tocată mărunt.
Citeşte şi Reţetă tradiţională moldovenească: Dresală (Sârbuşcă)
Secretul bucatarului:
Pentru un gust mai bun, legumele se călesc în tigaie, înainte de a fi adăugate alături de fasole.
Tradiţii culinare:
Reţeta ”Borş moldovenesc de fasole albă” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Reţeta ”Borş moldovenesc de fasole albă” a fost primită de la Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com) şi preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august.