Reţeta de mâncare de castraveţi muraţi este specifică din Oltenia şi este foarte gustoasă.
Ingrediente:
1 kg de castraveţi muraţi (în saramură)
1 kg de carne (de porc, mânzat, miel)
Citeşte şi VECHE reţetă oltenească. Prăjitură cu lapte acru
3 cepe
1 pahar de bulion de roşii îngroşat cu făină
2 linguri ulei
cimbru uscat, mărar, piper
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Se toacă ceapa şi se pune la călit în ulei. Cînd s-a înmuiat, se adaugă carnea, iar cand aceasta a prins coajă, se stinge cu apă caldă şi se lasă să fiarbă o jumătate de oră;
Castraveţii se taie bucăţele, se spală bine (să nu fie prea săraţi) şi se pun în mâncare, cu piper şi cimbru;
După ce se înmoaie, se toarnă bulionul îngroşat cu făina şi se mai lasă pe foc încă jumătate de oră. La sfârşit, se presară mărarul tocat.
Citeşte şi Reţetă oltenească: Gulii umplute
Tradiţii culinare:
Reţeta ”Mâncare de castraveţi muraţi” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Reţeta ”Mâncare de castraveţi muraţi” a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) şi poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preţ promoţional.
Citeşte şi Reţetă oltenească: Mâncarea Pandurilor