Reţeta de salată de fasole verde sau păstăi prăjite este specifică din zona Moldovei şi este foarte uşor de preparat.
Ingrediente:
Citeşte şi Reţetă tradiţională: Borş moldovenesc de fasole albă
Fasole verde
Ulei
Usturoi
Verdeaţă (mărar, pătrunjel)
Sare
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Fasolea verde se pune la fiert în apa rece, iar când este aproape fiartă se căleşte câteva minute în ulei. Apoi, se potriveste de sare şi se adaugă usturoi. Fasolea se ia de pe foc şi i se adaugă verdeaţă, spălată şi tocată mărunt.
Tradiţii culinare:
Reţeta de salată de fasole verde face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citeşte şi Reţetă tradiţională moldovenească: Dresală (Sârbuşcă)
Reţeta de salată de fasole verde a fost oferită şi preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august.