20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCinci feluri sănătoase de mâncare pe care le puteţi prepara la grătar

Cinci feluri sănătoase de mâncare pe care le puteţi prepara la grătar

Legumele la grătar sunt o bună garnitură pentru carnea albă, roşie, vânat, peşte sau fructe de mare. „Legumele la grătar pot fi şi un fel savuros de post, de sine stătător, mai ales în asocierea cu nuci, migdale, alune, nuci caju, arahide, acestea sporindu-le valoarea nutritivă, dar şi încărcătura energetică”, spune Gheorghe Mencinicopschi în cartea sa „Revoluţie în bucătărie” .

Cele mai bune sunt grătarele cu rezistenţe electrice, infraroşii, cu aer cald sau plitele încinse. Pentru un gust mai parfumat atunci când preparaţi legumele la grătar, adăugaţi sarea şi piperul la sfârşit. Folosiţi sare marină brună. Ciupercile şi roşiile nu trebuie decojite. Specialiştii citaţi de site-ul iVillage.com vă oferă cinci reţete delicioase de mâncăruri cu legume preparate la grătar.

Salate. Frunzele de salată rămân crocante dacă sunt puse pe grătar, iar aroma va fi foarte puternică. Condimentaţi roşiile şi amestecaţi salata cu piept de pui, preparat de asemenea la grătar.

Micul dejun. Cine spune că mâncarea la grătar se face doar seara? Surprindeţi-vă familia cu câteva felii de pâine prăjită pe care puneţi puţin unt, cu friptură şi sirop de arţar. Peste ele mai puteţi adăuga coacăze la grătar.

Supe
. Dacă v-aţi săturat de supele preparate în mod obişnuit, puneţi la grătar legumele în loc să le fierbeţi. Aveţi grijă să nu le ardeţi, pentru că aromele se vor pierde.

Fasole verde. Probabil că aţi mai gătit legume la grătar, dar ce spuneţi despre fasolea verde? Preparate în acest mod, vor avea un gust delicios şi le puteţi mânca direct cu mâna. De aceea, e mai bine să nu le tăiaţi codiţele.

Scoici. Puneţi-le într-o tigaie peste cărbunii încinşi şi se vor deschide imediat. Meniul poate fi completat cu pâine cu usturoi, lămâi la grătar şi oregano.

Cele mai citite

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru meciurile cu Cipru și Kosovo!

Selecționerul Mircea Lucescu a publicat lista preliminară de jucători care ar putea fi convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă