Experţii de la Universitatea din Newcastle au descoperit că o fibră prezentă în algele marine este mai eficientă decât multe suplimente alimentare folosite la slăbit când vine vorba de stoparea absorbţiei grăsimii din mâncare de către organism. În plus, această fibră intensifică aroma.
Experţii de la Universitatea din Newcastle au descoperit că o fibră prezentă în algele marine este mai eficientă decât multe suplimente alimentare folosite la slăbit când vine vorba de stoparea absorbţiei grăsimii din mâncare de către organism. În plus, această fibră intensifică aroma.
Cercetarea se află încă într-un stadiu primar, dar oferă şansa incredibilă ca plăcintele delicioase, dulciurile şi produsele de panificaţie să topească efectiv kilogramele în plus.
Oamenii de ştiinţă de la Newcastle au cercetat gradul de eficienţă în prevenirea absorbţiei grăsimii pentru 60 de fibre diferite. Testele de laborator au desemnat câştigătorul: alginatul, o fibră din algele şi vegetaţia marină, folosită deja de producători în cantităţi mici, pentru a îngroşa şi stabiliza mâncarea.
Această substanţă reduce absorbţia grăsimilor cu 75%, rezultat mai bun decât al multor suplimente alimentare de slăbit, şi aproape la fel de bun precum celebrul medicament Alli.
Lansat anul trecut cu surle şi trâmbiţe, Alli blochează de asemenea absorbţia grăsimii şi pretinde să ajute persoanele aflate la regim să slăbească cu până la 50% mai mult decât doar prin dietă.
În timp ce Alli este luat sub formă de pastilă, alginatul va fi cel mai probabil adăugat în alimente, sub formă de pudră. Praful, incolor şi fără gust, a fost deja adăugat în pâine, iar cei care au testat-o au spus că este mai bună.
„Descoperirile noastre iniţiale arată că alginaţii reduc semnificativ digerarea grăsimii. Acest lucru sugerează că, dacă vom adăuga aceste fibre naturale în produsele consumate zilnic – precum, pâinea, dulciurile sau iaurtul – aproape trei sferturi din grăsimea conţinută de aceste alimente ar putea trece pur şi simplu prin corpul tău. Sunt de acord că oamenii ar trebui să mănânce mai sănătos şi să facă mai mult sport, dar nu fac asta şi poate este nevoie de o abordare diferită”, a spus Iain Brownlee, cercetător.