Tonul, somonul ori brânza tofu nu lasă cheagurile de grăsime să se depună pe artere.
1.Fasolea neagră. Aceste legume conţin folaţi, antioxidanţi şi magneziu care scad presiunea sângelui, dar şi fibre care controlează nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge.
Sfat: Adăugaţi fasolea în supe şi salate.
2.Somonul. Este bogat în acizi omega 3, care scad riscul de tulburări de ritm ce pot duce la atac de cord. În plus, somonul scade nivelul de trigliceride din sânge şi reduce inflamaţiile. Consumaţi două porţii de somon pe săptămână, vă recomandă American Heart Association.
Sfat: Gătiţi-l cu diverse soiuri de legume sau puneţi-l în salată.
3.Tonul. Ca şi somonul, tonul este bogat în acizi omega 3 şi costă mai puţin decât somonul. Dintre toate varietăţile, tonul alb este cel mai bogat în omega 3.
Sfat: Preparaţi-l la grătar cu mărar şi lămâie. Dacă optaţi pentru conserve, cumpăraţi-le pe cele în apă, nu în ulei.
4.Ulei de măsline extravirgin. Este foarte bogat în antioxidanţi recomandaţi pentru inimă şi pentru vasele de sânge şi grăsimi monosaturate sănătoase.
Sfat: Folosiţi-l la salate şi consumaţi-l în şase luni de la desfacerea sticlei.
5.Nuci. O cantitate mică de nuci pe zi poate scădea nivelul de colesterol şi reduce inflamaţiile din arterele inimii. Nucile conţin acizi omega 3, grăsimi monosaturate şi fibre.
Sfat: O mână de nuci conţine în jur de 300 de calorii. Uleiul de nuci are şi el acizi omega 3 şi-l puteţi folosi la salate sub formă de dressing.
6.Tofu. Conţine minerale sănătoase, fibre şi grăsimi polinesaturate care previn formarea de cheaguri de sânge în artere.
Sfat: Tăiaţi brânza în bucăţele, marinaţi-o şi puneţi-o pe grătar. O altă variantă este să o adăugaţi în supe.
7.Cartofi dulci. Sunt un înlocuitor foarte bun al cartofilor albi pentru persoanele care suferă de diabet. Cartofii dulci au un indice glicemic redus, conţin fibre, vitamina A.
Sfat: Presăraţi scorţişoară şi suc de lămâie.
8.Seminţe de in. Acestea conţin fibre şi acizi graşi omega 3.
Sfat: Pisaţi-le şi adăugaţi-le în iaurt sau în sandvişuri.
Somonul este bogat în acizi omega 3, care scad riscul de tulburări de ritm ce pot duce la atac de cord. În plus, el scade nivelul de trigliceride din sânge şi reduce inflamaţiile.