4.5 C
București
luni, 11 noiembrie 2024
AcasăSpecialOpt alimente mai rele pentru siluetă decât pâinea albă

Opt alimente mai rele pentru siluetă decât pâinea albă

Considerată multă vreme inamicul public numărul unu al siluetei, pâinea albă începe să piardă teren în faţa altor alimente periculoase pentru imaginea şi sănătatea dumneavoastră, prin conţinutul ridicat de carbohidraţi, potrivit huffingtonpost.com şi Mediafax.

Chiar dacă renunţaţi să consumaţi pâine albă, multe alte alimente care conţin carbohidraţi procesaţi îşi găsesc drumul spre dieta dumneavoastră. Unele dintre acestea conţin mai mulţi carbohidraţi decât întreaga doză zilnică recomandată.

1. Băuturile pe bază de cafea

De cele mai multe ori, acest tip de băuturi conţin mai multe calorii decât o gustare (chiar şi peste 400 de calorii). Aceste băuturi conţin mult zahăr şi grăsimi saturate, întrucât de cele mai multe ori aroma lor este îmbunătăţită cu frişcă şi arome de ciocolată. Consumând o astfel de băutură, serviţi de fapt un desert dintr-o cupă foarte mare.

2. Covrigii

Pentru unele persoane, covrigii reprezintă un adevărat ritual de dimineaţă. Însă, dacă imediat după consumarea lor nu mergeţi în sala de sport, trebuie să vă gândiţi de două ori înainte să îi mâncaţi. Specialiştii recomandă consumarea unui covrig doar dacă după aceea alergaţi timp de două – trei ore. Motivul este acela că un covrig conţine un număr foarte ridicat de calorii, între 250-300 de calorii, şi mai mult de 50 de grame de carbohidraţi.

3. Sucurile şi piureurile de fructe (smoothies)

Sucurile de fructe se găsesc peste tot şi pot părea la prima vedere o băutură sănătoasă. Dar 450 de grame de piure de fructe poate conţine 75 de grame de carbohidraţi şi 64 de grame de zahăr. Dacă nu puteţi începe ziua fără să beţi suc, încercaţi să consumaţi circa 100 de grame, care conţine o cantitate rezonabilă de 15-20 de carbohidraţi.

4. Biscuiţii crocanţi cu brânză

Dacă aveţi de gând să consumaţi alimente cu carbohidraţi, nu consumaţi acest tip de biscuiţi. Deşi conţin un număr relativ mic de carbohidraţi (circa 18 grame pe porţie), aceste gustări sunt pline de chimicale, aditivi, coloranţi artificiali şi, de cele mai multe ori, şi de sirop de porumb bogat în fructoză.

5. Brioşele

Aceste dulciuri sunt foarte bogate în carbohidraţi şi zahăr. O brioşă conţine aproape 64 de grame de carbohidraţi şi mai mult de 30 de grame de zahăr. Dacă brioşa dumneavoastră de dimineaţă este făcută din făină procesată, zahăr şi unt, nu este nicio diferenţă faţă de o felie de prăjitură. Încercaţi să consumaţi o brioşă de circa 50 de grame, făcută din cereale integrale.

6. Iaurt cu fructe

În general, iaurtul este o alegere excelentă, chiar şi pentru o gustare luată seara târziu. Problemele apar în cazul iaurturilor cu fructe, care pot conţine o cantitate mare de zahăr. Toate iaurturile conţin lactoză, un carbohidrat natural. În general, o singură porţie de iaurt conţine 12-15 grame de carbohidraţi, dar, când iaurtul conţine şi fructe, cantitatea de carbohidraţi se dublează. Alegeţi un iaurt cremos, de felul celor greceşti, la care adăugaţi câteva fructe proaspete.

7. Floricelele de porumb

Pentru multe persoane, consumarea floricelelor de porumb în sălile de cinema face parte din experienţa vizionării filmelor. Dar, chiar şi atunci când consumaţi o cutie cu floricele de porumb pe săptămână, poate fi foarte rău. O cutie mare cu floricele de porumb conţine în jur de 1.200 de calorii, cele mai multe provenite din carbohidraţi (şi o cantitate enormă de sodium – 580 mg). Asta dacă peste floricelele de porumb nu aţi adăugat şi unt.

8. Stafide glazurate cu cremă pe bază de iaurt

Aceste deserturi sunt foarte periculoase pentru siluetă, pentru că nimeni nu se poate abţine să mănânce doar una. Un sfert de cupă poate conţine 20 de grame de carbohidraţi şi 19 grame de zahăr. Încercaţi să înlocuiţi aceste bomboane cu un baton mic de ciocolată neagră.

Cele mai citite

Costul creditelor în România: De ce plătim dublu față de UE, chiar și cu inflația în scădere

Dobânzile mari la creditele din România sunt un paradox pentru consumatori și companii, în ciuda scăderii inflației România, alături de alte țări din Europa Centrală...
Ultima oră
Pe aceeași temă