De ieri, 16 iunie, a început o nouă etapă de votare pentru proiectele înscrise în Electrolux Design Lab. Cele patru proiecte ce reprezintă România în competiția internaţională pot fi votate până pe 28 iunie inclusiv.
Pentru această etapă, concurenții calificați și-au dezvoltat conceptele și le-au reinscris pe platforma www.electroluxdesignlab.com, oferind astfel mai multe detalii legate de proiectarea și utilizarea acestora. Ideile vor putea fi votate de către public în perioada 16 -28 iunie pe aceeași platformă, iar cele mai bune din clasament, conform voturilor și jurizării, vor ajunge în semifinale: Top 35.
Reamintim cele patru concepte românești care au trecut în etapa următoare a Electrolux Design Lab:
Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Ştefan Bogdan, din cadrul Universităţii de Arte şi Design din Timişoara, este un proiect ce îmbină nanotehnologia, razele laser şi apa într-o soluţie rapidă şi eficientă de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut.
Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subţire, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, reprezintă o seră modulară ce creşte plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deşeurile alimentare organice pentru compost, lumina solară şi umiditate. Destinat amplasării pe exteriorul clădirilor, GARDEN POD transformă deşeurile alimentare în resurse utile, calculând procentul de nutrienţi de care are nevoie fiecare plantă pe care o conţine.
Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Răşteanu, studentă a Universităţii de Vest din Timişoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile şi mirosurile alimentelor la nivel senzorial şi transmite această informaţie către un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului să simtă gustul mâncării de care îi este pofta deşi, de fapt, consumă alte alimente.
Proiectul AMO – Love people al lui George Preoteasa, din cadrul The Alternative School for Creative Thinking din Bucureşti, este un purificator inteligent al aerului, care îmbină funcţia sa de bază cu funcţii de divertisment şi educare a copiilor diagnosticaţi cu autism. De asemenea, AMO este benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii.
Proiectele studenților români înscrise în această nouă etapă pot fi votate și vizualizate accesând www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications și selectând România din lista de țări.