Copii se simţeau bine aici în SOS Satul Copiilor Bucureşti: un teren ca acasă la bunicii de la ţară, unde poţi să te joci în voie, în apropierea lacului Floreasca, dar strajuit de zgârie norii din Silicon Valey-ului românesc, case drăguţe şi în special sănătoase (realizate cu materiale naturale ca: lemn, cărămidă, ţigle cermice Tondach), la construirea cărora mai multe firme, asociaţii, etc. au dat o mână de ajutor, personal calificat şi dedicat. Proiectul IKEA a avut ceva în plus faţă de altele, şi anume faptul că implicarea a fost făcută cu mult, mult suflet, ceea ce a avut un impact extraordinar asupra copiilor. Proiectul a avut şi o importantă componentă educaţională, copii învăţând să lucreze în echipă, în cadrul unui proiect, să fie activi, să îşi manifeste personalitatea şi, de ce nu, să capete abilităţi privind amenajările şi decorările, ecologia. Însă, mai presus de toate, proiectul a fost o lecţie de viaţă.
IKEA România și SOS Satele Copiilor au încheiat proiectul „Împreună pentru casele familiale din SOS Satul Copiilor Bucureşti”, în cadrul căruia 3 case familiale au fost mobilate cu toate cele necesare. Pentru finalizarea celor 3 case, compania a donat produse de mobilier și decorațiuni în valoare de 270.000 lei. 18 copii din SOS Satul Copiilor București locuiesc acum în case mai vesele și colorate, amenajate cu mobilă IKEA potrivită personalității și nevoilor specifice vârstei lor.
Echipa magazinului IKEA a planificat în detaliu și a mobilat 9 dormitoare pentru copii și 3 pentru mame, 3 băi pentru copii și 3 pentru mame, 3 living-uri, 3 bucătării și holurile. Copiii se vor bucura de paturi mai confortabile în care să doarmă liniștiți, birouri complete cu toate accesoriile necesare pentru teme și spații de depozitare încăpătoare.
În dezvoltarea proiectului au fost implicați 70 de angajați din mai multe departamente ale magazinului IKEA, care au lucrat voluntar pentru finalizarea celor 3 case. Echipa IKEA s-a întâlnit la începutul proiectului cu copiii, pentru a afla nevoile lor și a alege culorile și produsele pe care le preferă, a continuat cu conceperea planurilor detaliate de amenajare, colectarea și transportul produselor și a încheiat proiectul odată cu montarea pieselor de mobilier, alături de echipa SOS Satul Copiilor București.
„Proiectul de mobilare a caselor din SOS Satul Copiilor București a fost pentru noi o ocazie prin care să le oferim copiilor casa la care au visat. Ne-am propus să le asigurăm spații care să îi inspire, să le dezvolte creativitatea și să le ofere sentimentul de securitate, atât de necesar acasă. Familiile SOS au fost implicate încă de la începutul proiectului, astfel încât să le putem oferi soluții de amenajare adaptate dorințelor și nevoilor lor. Cei 70 de colegi s-au implicat total în acest proiect frumos, cu mult entuziasm și drag pentru copii. A fost nevoie de un efort susținut din partea tuturor și de o coordonare exemplară pentru a duce lucrurile la bun sfârșit, dar ceea ce a contat la final a fost bucuria copiilor. Ne bucurăm că, alături de SOS Satele Copiilor România, am reușit să transformăm în realitate visurile copiilor care vor locui în aceste case”, declară Raluca Buzea, PR Responsible IKEA România.
„Renovarea și amenajarea caselor din SOS Satul Copiilor București este un proiect la care ținem foarte mult și ne bucurăm că am obținut rezultate atât de frumoase. Casele în care s-au mutat cele trei familii sunt perfect adaptate pentru copii și credem că aceste spații le vor oferi celor mici șansa de a se dezvolta și crește fericiți, în condiţii optime de confort şi siguranţă. Mulțumim IKEA România pentru amenajarea unor case de vis pentru cele trei familii”, spune Carmen Brumă, Manager of Fund Development, SOS Satele Copiilor România.
La proiectul „Împreună pentru casele familiale din SOS Satul Copiilor Bucureşti” au contribuit și clienții IKEA România, care au scanat, în luna aprilie a acestui an, 25.352 de carduri IKEA FAMILY. Fiecare scanare de card s-a transformat într-un leu donat de IKEA România pentru acest proiect, suplimentat apoi cu suma necesară pentru a finaliza cele 3 case.