15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAmenajare: finisajele 3D in proiectele de interior

Amenajare: finisajele 3D in proiectele de interior

Realizat de studioul de design interior Gavia Concept, proiectul de design interior " 3D HOUSE" reprezinta o amenajare care exprima atat caldura si relaxare cat si dinamism si vitalitate.

Cosmin, Alina si micuta Ana locuiesc in acest apartament de 3 camere, situat intr-un complex nou din Bucuresti. Cosmin ne-a povestit despre inclinatia lui spre stilul moden, importanta liniilor drepte, a simetriei si a confortului, iar Alina despre dorinta ei de a avea o locuinta luminoasa si primitoare cu accente de culoare fresh.

Un prim pas în reorganizarea modern a spaţiului a reprezentat-o soluţia open-space. În acest scop, peretele rigips ce separa bucătăria de living a fost desfiinţat. O altă soluţie interesantă aleasă a fost crearea unei nişe pantofar cu accesare din holul de distribuţie. În dormitorul matrimonial, având în vedere înălţimea şi poziţia noptierelor, sistemul electric şi de iluminare a fost  repoziţionat.

Livingul si bucataria ce au devenit un open-space, imbina nuante de nuc, vanilie, turqoise, gri si lila. Panoul 3D (soluţia de finisaj aleasă pentru amenajarea modernă a spaţiului) ce incadreaza zona de socializare reprezinta focus point-ul intregului spatiu. Jocul geometric fluid al acestuia si nunatele de turquoise folosite te duc cu gandul departe, la relaxare si visare. Urmele jucăuşe de pensulaţie din tabloul ce puncteaza zona de dinning completeaza atmosfera tinereasca a apartamentului. Scaunele din velur lila au fost propuse pentru accete si efecte personalizate.

Daca pe sticla nunatele de turquoise cresc puterea de reflectie si adaugă profunzime, pe zugrăveală arată celestic, marin. In combinatie cu albul lucios al mobilierului, dormitorul matrimonial devine elegant si denota prospetime. Panourile 3D nu sunt simple decorațiuni de interior. Ele transformă total pereții și camera; spațiul capătă brusc un stil aparte și o noua dimensiune. Folosit in planuri diferite, finisajul 3D ales pentru dormitor ofera intimitate si formeaza un joc de volum plin de viață pe tavan si perete. Pattern-ul delicat al acestuia denota romantism, atmosfera dorita pentru dormitorul matrimonial.

Ana se bucura acum de o camera in tonuri de roz, galben pastelat si alb. Zona de creatie din dreptul geamului a fost marcata de finisajul supradimensionat al panoului 3D, inspirat din cele mai dulci povesti pentru copiii.

Materiale, obiecte si finisaje propuse

Mobilierul fix a fost proiectat si realizat in intregime pe comanda pentru  beneficiar. In zona de servit masa am propus scaunele elegante si extrem de confortabile achizitionate de la Home Design Mall si un tablou abstract, pictat pe comanda special pentru beneficiari. In ceea ce priveste zona de socializare si vizionare multimedia am ales un covor Mobexpert si o masuta de cafea Kika.  Pentru un plus de dinamism in amenajare am propus finisarea peretilor cu dungi oblice iar spatiul de relaxare a fost subliniat prin finisarea peretului cu panouri decorative 3D de la Dekorom, in linii curbe, fluide, naturale ce amintesc parca de valurile potolite ale marii intr-o zi linistita de vara.
 
Atmosfera marina, boema si calda,  este mai evidenta in dormitorul matrimonial atat prin culoarea turquoise apilcata pe suprafata  peretilor si tavan, cat si albul pur si luminos al mobilierului si panourilor 3D din trestie de zahar, achizitionate de la Elegance Decor.  Am completat aceasta atomsfera cu una eleganta, prin adaugarea masutei de toaleta si scaunului retro chic Mobexpert. Covorul Mobexpert incheaga aceste lumi, pline de viata, culoare si poveste.
Corpurile de iluminat  sunt de la Mobexpert si  corpurideiluminat.eu

Proiectul şi amenajarea au fost realizate de GAVIA CONCEPT: www.gaviaconcept.com; hello@gaviaconcept.com; https://www.facebook.com/GaviaConcept

ANAMARIA CĂPĂŢINEANU, PARTENER / DESIGNER DE INTERIOr, anamaria@gaviaconcept.com

ALINA SZABO, PARTENER / DESIGNER DE INTERIOR, alina@gaviaconcept.com

DIANA POPESCU, PARTENER / DESIGNER DE INTERIOR, diana@gaviaconcept.com

 

 

 

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă