4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialFOTO Recomandare de weekend: Primus, un pub prietenos

FOTO Recomandare de weekend: Primus, un pub prietenos

Un loc de atmosferă, cu meniu diversificat și o listă bună de băuturi, cu o remarcă specială pentru lista de vinuri: o surpriză plăcută pentru un pub – cam astfel aș descrie pe scurt Primus, după mai multe vizite aici.

Să o iau în ordine, Primus e un pub foarte bun de ieșit seara în gașcă, plin mai de fiecare dată, inclusiv în cursul săptămânii – în general, vin grupuri undeva la o medie de vârstă 25-35 ani și puțin peste, care se strâng inclusiv în fața localului, în picioare, e fun așa și aleea din față permite lucrul ăsta.

Oferta culinară este destul de generoasă pentru un pub, de la feluri tipice acestui gen de local – burgeri, fish and chips, cottage pie, quesadilla, ribs, dar și salate bune, steak-uri, calamar umplut, păstrăv la grătar, paste, deserturi de casă – proaspete, făcute cu destulă atenție, și nu trântite aiurea.

O categorie specială o au „româneștile“ – de la mititei, zacuscă și tochitură, mămăligă cu brânză la platouri mari de cărnuri „pentru meci“.

Dar să vedem și cum a fost una dintre cele mai recente experiențe, pentru că am constatat câteva îmbunătățiri în ultimul timp. Gurmandă cum sunt, nu credeam că mă poate satisface o salată, dar, tentată de descrieri, am ales două –
una cu creveți și una cu somon și în numele partenerului de masă.

Și bine am făcut, pentru că au fost chiar bune – cu mulți creveți, gustoși, perpeliți doar un pic cât să nu-și piardă gustul, cu bucățele de avocado și mix de salate, la fel și cea cu somon din belșug, salate, capere, roșii și ceapă roșie și dressing de soia, bun și el.

Noi am mai avut și calamari pane și fish and chips că doar nu era să nu luăm așa ceva într-un pub.

Calamarii – gustoși, parcă la fish and chips mai trebuia ceva sare și cartofii un pic mai fermi, dar OK și aceștia per ansamblu.

Nota 10 pentru ștrudelul de mere

Vi-l recomand dacă mai încape după masă ori, pur și simplu, dacă vreți ceva bun pe la 10-11 a.m., când scade glicemia, sau după-amiaza (le întrece de departe pe ale multor localuri și spun asta după ce am încercat zeci, dacă nu chiar sute pe la tot felul de restaurante și cofetării); a fost unul din cele mai bune, cu foietaj fraged, nici prea gros, nici prea subțire și umplutura delicioasă, generoasă de mere aromate cu scorțișoară și sos de caramel. Cam multă înghețată avea, însă bănuiesc că ospătărița a pus expres două cupe pentru amândoi, deși am cerut o porție. Destul de mare cât să sature doi.

Revin la meniul de vinuri – cum spuneam, am fost plăcut surprinsă de o listă bună – având în vedere că vorbim totuși de un pub, cu etichete medium și medium plus, multe disponibile și la pahar: Nedeea – Vinarte, Cadarca – Balla Gezza, Cuvee Nicolae – Tohani, Neptunus și Theia de la Halewood, Drăgaica Roșie, câteva de la Liliac, Rotenberg, câteva franțuzești și italienești și din Lumea Nouă.

Alături, desigur, beri și cock­tailuri, inclusiv personalizate.

Prețuri decente raportate la calitate – 26 lei calamarii tempura, la fel cottage pie, 28 lei quesadilla și fish and chips, 25-35 lei salatele, 13, 15, 17, 18 lei un pahar cu vin, de pe la 60-70 de lei spre 110 lei o sticlă și de la 8-9 la 17 lei o bere.

În concluzie, recomand locul de ieșit cu gașca; merge și în doi, dacă vrei ceva casual – seara, dar și pentru o oprire la prânz sau după-amiaza dacă vrei să mănânci o supă, un șnițel ori un grătar fără să faci mare gaură în buzunar.

Contact

Strada George Enescu nr. 3, sector 1, București

+40 (732) 222 666

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă