Supa deasă de cartofi cu praz a Sandei Marin este un preparat ușor și cremos, potrivit pentru mesele de prânz în familie. Supa se pregătește repede, cu șase ingrediente care se găsesc în orice magazin alimentar. Dacă se înlocuiește untul cu margarină, supa se poate pregăti și în perioadele de post.
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
Ingrediente
– trei litri apă
– 400 g de cartofi
– un morcov
– o legătură de pătrunjel
Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
– o jumătate de țelină
– trei fire de praz
– o bucată de unt proaspăt, de mărimea unei nuci
Mod de pregătire
Se fierbe zarzavatul în apă cu sare, după care se strecoară.
În zeamă se fierb cartofii tăiați cuburi egale și prazul tăiat în felii subțiri.
Se lasă să fiarbă până încep să se sfărâme.
Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite
Înainte de a servi, se adaugă o bucată mică de unt proaspăt.
Se servește cu bucățele de pâine prăjite în unt.
Supa se mai poate pregăti cu prazul înăbușit înainte de fierbere.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București